Iako su ga predstavljali kao smartphone koji će rušiti sve rekorde na tržištu, Appleov iPhone X u prvih je šest mjeseci zabilježio poražavajuće rezultate prodaje. Najveći je problem modela X, tvrde ispitanici, cijena od visokih 999 dolara, a zatim i greške s uređajem koje se zbog takve cifre ne bi trebale događati.

Noviteti poput Face ID-ja te OLED ekrana od ruba do ruba nisu Appleu dosad donijeli očekivani profit, te je tvrtka nedavno odlučila smanjiti proizvodnju. Čak 44 posto korisnika ne želi kupiti iPhone X jer su zadovoljni svojim trenutnim iPhoneom.

Blagdanska rasprodaja je za Apple bila uspješna, ali nakon toga…

Iako je na Mobile World Congressu u Barceloni iPhone X proglašen najboljim smartphoneom u 2017. godini, njegova prodaja je osjetno počela padati u novoj godini. Za 31 posto ispitanika novi je iPhone preskup, a njih osam posto tvrdi da im 5.8-inčni ekran nije dovoljno velik.

Premali ekran jedan je od razloga zbog kojeg ga potencijalni kupci ne žele

Još su u studenom korisnici na Redditu objavili da s modelom X imaju probleme jer ekran uređaja ne reagira na vrlo hladnom vremenu, a zbog toga nekima nisu radile ni kamere. Drugi su se, pak, žalili na nemogućnost aktiviranja mobitela netom nakon kupnje. Taj je problem kasnije riješen, ali isto su se tako pojavili novi.

Vrijedi li iPhone X doista više od 6000 kuna? Dosadašnji tržišni rezultati Appleu sigurno ne idu u prilog, ali iz tvrtke su optimistično najavili veliki porast prodaje u nadolazećem razdoblju.

Piše: D.S.

Article source: http://pcchip.hr/moby/iphone-x-rezultati-prodaje-dugo-najavljivanog-pametnog-telefona-zasad-su-vrlo-razocaravajuci/