iPhone X je i službeno podbacio
Apple je objavio službene finansijske rezultate za 2. fiskalni kvartal iz kojeg se vidi da je iPhone X podbacio uprkos 14% višim prihodima no u istom periodu prošle godine, prodajom zaista podbacio.

Apple je u 2. fiskalnom kvartalu kombinovano isporučio 52,2 miliona iPhone-a, odnosno nešto manje od očekivanih 52,4 miliona uređaja. Apple je od iPhone-a X očekivao prosečnu prodajnu cenu od 740 dolara, ali to do sada ipak nije dobio pa su se morali zadovoljiti sa 728 dolara prosečne prodajne cene.

Time su se obistinila predviđanja analitičara kako se Apple nabijanjem cene na 1000 dolara i bez poreza, a kod nas istih iznosa u evrima ipak preterao.

Sve to ne znači da Apple tone. Naprotiv, prihodi od prodaje iPhone-a u odnosu na isti period prošle godine, porasli su za 14% pa se da zaključiti da im je i to dovoljno, odnosno da se drugi modeli prodaju bolje.

U istom su periodu prodali 9.1 miliona iPad-a, a prihodi od „ostalih“ proizvoda, među koje spada i Apple Watch, uprihodovali su 3.9 milijardi dolara.

Ukupni prihodi u 2. fiskalnom kvartalu za Apple su iznosili 61,1 milijardu dolara, što je u skladu s očekivanjima.

Article source: https://www.itvesti.info/2018/05/iphone-x-je-i-sluzbeno-podbacio.html