iPhone 14 dobiva potpuni redizajn

0
171

Nakon što je Apple lansirao novu liniju iPhone telefona s "nesretnim" rednim brojem 13, većina korisnika i medija je zaključila da su poboljšanja koja donosi dobrodošla i pozitivna ali i da ih je premalo pa se opravdano postavlja pitanje ima li uopće smisla kupiti ovogodišnji iPhone ako imate prošlogodišnji model koji vam radi.

Dakako, to pitanje ne zanima previše Appleovu bazu fanova kojima je zamjena iPhonea za novi model ustaljena praksa svake godine, no i mnogi među njima kažu da su s iPhone 13 modelom očekivali više.

No dok iPhone 13 tek kreće u prodaju, već su krenule i glasine o idućem modelu, pa Bloobergov stručnjak Mark gurman tvrdi da će iPhone 14 dobiti "kompletni redizajn", najveći od kada je 2017. godine lansiran iPhone X.

Kao prvo, za očekivati je da će Applle napokon izbaciti "zub" (notch) i da će se prednja kamera smjestiti ispod zaslona, kao što je to slučaj kod više modela Android telefona.

YouTuber Jon Prosser tvrdi da ima rendere temeljene na stvarnim fotografijama novog iPhonea (slika gore), prema kojima bi novi iPhone 14 navodno trebao nalikovati na preveliki iPhone 4 s vanjskim prstenom od titana i debljim kućištem, a među glasinama se navodi i da će se ispod zaslona naći i Touch ID.

Iskreno rečeno, čak i ako dođe do svih ovih promjena, zasad ne vidimo da bi iPhone 14 mogao biti revolucija jer mislimo da bi za to trebao donijeti neke potpuno nove inovacije o kojima se zasad ništa ne priča.

Original Article