iPhone 12 može da bežično puni druge uređaje?

0
50

iPhone 12 linija stiže sa mogućnošću za bežično punjenje eksternih dodataka, što je nedavno moglo da se vidi u objavljenim FCC dokumentima, gde stoji da novi uređaj ima ugrađene prijemnike i prenosnike koji služe za bežično punjenje.

Apple ovu funkcionalnost još uvek nije zvanično najavio, a pretpostavlja se da je tako zbog toga što je namenjena dodacima koji tek dolaze – AirPods i dugo najavljivani AirTags. Tako novi iPhone pored mogućnosti da se puni preko desktop WPT [wireless power transfer] punjača, ima mogućnost da na isti način puni spoljašnje dodatke, poput zvučnika i slušalica. Lista telefona koji će imati ovu funkciju uključuje i iPhone 12 mini (BCG-E3539A), iPhone 12 (BCG-E3542A), iPhone 12 Pro (BCG-E3545A), te iPhone 12 Pro Max (BCG-E3548A).

If this FCC filing is any indication, the iPhone 12 may have a hidden reverse charging feature. Perhaps MagSafe on the new AirPods? https://t.co/QhFQtOgoRB https://t.co/OAKzzb5U3B pic.twitter.com/pqAVcjLCyN

— Mark Gurman (@markgurman) oktobar 28, 2020

Ističe se da bi obrnuto bežično punjenje u početku moglo da bude ograničeno u okviru iPhone 12 uređaja, pa u dokumentima stoji da će na taj način moći da se pune samo Apple dodaci.

Izvor: The Verge

The post iPhone 12 može da bežično puni druge uređaje? first appeared on PC Press.

Original Article