iOS 16.3 sa velikim fokusom na bezbednost

0
69
ios-16.3-sa-velikim-fokusom-na-bezbednost

Top50 Glas publike


PCPress.rs Image

Apple je objavio iOS 16.3, koji dodaje mogućnost korišćenja bezbednosnog ključa za zaključavanje vašeg Apple ID-a i čini se da donosi naprednu zaštitu podataka kompanije za iCloud funkciju u zemlje van SAD. Takođe podešava sistem hitnih SOS poziva, uključuje novu pozadinu „Uniti“ i dodaje nove funkcije za postojeći HomePod Mini (kao i podršku za HomePod druge generacije).

PCPress.rs Image

Prošle godine, Apple je najavio hardversku ključnu funkciju, koja vam omogućava da koristite nešto poput Yubikey-a kao drugog faktora za prijavu na vaš Apple nalog, kao deo napora da se pomogne ljudima da zaključaju svoje iCloud naloge. U tu najavu uključena je i napredna zaštita podataka, koja proširuje tipove podataka koji su šifrovani od kraja do kraja u vašem skladištu u oblaku. Ova funkcija je stigla u SAD sa iOS 16.2, ali izgleda da ažuriranje čini dostupnom globalno – Apple je uklonio belešku iz dokumenta podrške u kojoj se kaže da je dostupna samo u SAD, a videli smo najmanje jedan izveštaj od nekoga u drugoj zemlji koji kaže da je dostupan.

iOS 16.3 takođe dolazi uz ažuriranje za HomePod Minis koje dodaje neke lepe nove funkcije. Najznačajnija promena je da pametni zvučnici deluju kao senzori temperature i vlažnosti, koje možete koristiti u automatizaciji. Takođe vam omogućava da podesite automatizaciju koristeći svoj glas i pitate Siri gde su porodica, prijatelji i Find My uređaji. Ažuriranje možete preuzeti tako što ćete otići u aplikaciju Home, dodirnuti zaokruženo dugme … u gornjem desnom uglu, a zatim tapnuti na Home Settings > Softvare Update.

Tu je i ažuriranje za macOS koje donosi podršku za Apple ID bezbednosne ključeve za desktop i laptop računare, kao i ažuriranje tvOS-a. Možete preuzeti iOS 16.3 tako što ćete otići na Podešavanja > Opšte > Ažuriranje softvera. Može proći neko vreme pre nego što se pojavi svima, tako da ćete možda morati da proveravate svakih nekoliko sati.

Izvor: TheVerge

eFakture


Tagovi: ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.