IO Interactive otvorio peti studio

0
78
io-interactive-otvorio-peti-studio

Od kada su stekli nezavisnost od izdavača Square Enix, IO Interactive je napravio mnogo velikih poteza i otvorio brojne nove studije širom sveta. Nakon otvaranja IOI Istanbul pre samo nekoliko meseci, IO Interactive je sada najavio svoj peti studio.

Najavljujući na svojoj veb stranici, Hakan Abrak, izvršni direktor IO Interactive je rekao: “Izuzetno smo ponosni i uzbuđeni što otvaramo naš sledeći studio u Brightonu, gde vidimo ogroman potencijal za proširenje našeg neverovatnog tima i privlačenje najboljih talenata sa uzbudljive britanske razvojne scene. Željni smo da proširimo naše poslovanje na nove obale i verujemo da je IOI Brighton izuzetno privlačna destinacija za developere svih zanata.”

Iako je tek najavljen, IOI je potvrdio da je osnovni tim za Brighton studio već formiran, a njima je poveren razvoj 007 James Bond.

Sve u svemu, 5 IOI studija sada zajedno rade na naslovima koji su u razvoju, a za sve timove se kaže da daju “značajne doprinose ambicioznim naporima razvoja i objavljivanja svih igara koje su trenutno u aktivnom razvoju: Project 007, Project Fantasy i HITMAN.”

Putanja IOI u poslednjim godinama bila je prilično inspirativna za videti, sa studijem koji je započeo svoju najnoviju Hitman trilogiju pod budnim okom Square Enix-a – i završio ga kao nezavisna kompanija sa 5 studija i čitavim nizom novih projekata i potencijala. Biće zanimljivo pratiti IOI u narednih nekoliko godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More