inXile Entertainment, kreatori Wasteland 3, rade na novoj RPG igri u Unreal 5 endžinu

0
28

Studio inXile Entertainment iza sebe ima izuzetno plodnu istoriju RPG igara, kao što su Torment: Tides of Numenera, Wasteland, The Bards Tale i druge, a trenutno u razvoju ima i Wasteland 3.

Treće izdanje u Wasteland serijalu se trebalo pojaviti ovog meseca, ali je zbog logističkih problema izazvanih korona virusom datum izlaska pomeren za 28. avgust.

Ovaj studio, deo Xbox Game Studios grupe, trenutno kao glavni zadatak ima privođenje kraju Wasteland 3, kako bi se izbeglo dodatno odlaganje, a sa izlaskom ovog naslova kreće rad na narednom projektu.

U odgovoru na Twitteru, inXile Entertainment je potvrdio da je u izradi novi AAA RPG naslov, kao i da će u njegovom razvoju biti korišćen nedavno najavljeni Unreal 5 endžin. U manje pozitivnim vestima, developer u istom tvitu navodi da će dolazak te igre potrajati, pošto se verovatno radi o ranoj fazi produkcije.

Dobro je čuti da inXile već ima pune ruke posla za narednu generaciju, i prihvatanje Unreal 5 endžina će verovatno značiti dosta igračima, jer je prikazani demo dao uvid u igriva fotorealistična okruženja koja napaja hardver Playstation 5 konzole.

Thank you. We’re excited to share more, although it’ll be a while. Focusing on finishing Wasteland 3 and getting it into people’s hands on Aug. 28. We will indeed be using Unreal Engine 5 for our next project.

— inXile entertainment (@inXile_ent) May 19, 2020

The post inXile Entertainment, kreatori Wasteland 3, rade na novoj RPG igri u Unreal 5 endžinu appeared first on PLAY!.

Original Article