Internet Archive žrtva velikog DDoS napada

0
36
internet-archive-zrtva-velikog-ddos-napada

PCPress.rs Image

Internet Archive i njihov Wayback Machine servis bili su nekoliko dana pod jakim DDoS napadima. Ova neprofitna organizacija objavila je da su tri uzastopna dana „bombardovani“ DDoS taktikom napada. Naveli su da su konstantno dobijali na desetine hiljada lažnih upita u sekundi, što je otežali i u pojedinim intervalima potpuno blokiralo pristup njihovim servisima.

PCPress.rs Image

Podaci koje Internet Archive sadrži nisu kompromitovani i korisnici će i dalje (ukoliko mogu da pristupe), imati priliku da pogledaju kako je određeni sajt izgledao u nekom prethodnom periodu. Osnivač Internet Archive-a, Brewster Khale, naveo je da sopstvenim naporima i uz pomoć drugih kompanija, ubrzano rade na rešavanju problema i uspostavljanju normalnog pristupa biblioteci sadržaja.

U trenutku pisanja ove vesti još uvek nisu uspeli da identifikuju ko stoji iza napada, ali izgleda da je to deo jednog šireg talasa napada na slične institucije koji su se dešavali u poslednje vreme. Jedna od institucija koja je pomenuta je British Library, čiji online informacioni sistem je tokom prošle godine bio meta ransomware napada.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi: , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.