Internacionalna svemirska stanica će dobiti modul sa filmskim studiom

0
165

Modul koji će služiti kao filmski studio i sportska arena mogao bi da bude povezan na Internacionalnu svemirsku stanicu u decembru 2024. godine. Iza projekta stoji Space Entertainment Enterprise (SEE), kompanija koja zajedno sa Tomom Kruzom planira snimanje filma koje će se delimično odvijati u svemiru. Kada (i ako) bude postavljen na ISS, ovaj modul će služiti za snimanje filmova, muzičkih spotova, ali i za održavanje nekih sportskih takmičenja, koji će biti snimani ili uživo prenošeni na online platformama.

iss

Axiom Space, kompanija kojoj je NASA poverila konstruisanje prvog komercijalnog ISS modula. SEE-1, kako glasi ime modula, biće povezan na Axiom-ov deo ISS-a. Axiom Station je planiran da se odvoji od ISS-a tokom 2028 godine.

Za sada se ne zna koliko će koštati izgradnja ovog modula, ali je sigurno da neće biti jeftino. Stoga kompanija planira da pokrene kampanju koja bi joj obezbedila investicije sa različitih strana, kako bi se što pre pokrili svi troškovi.

Izvor: Engadget

The post Internacionalna svemirska stanica će dobiti modul sa filmskim studiom first appeared on PC Press.Original Article