Intelove desktop grafičke stižu na Computex

0
93

Nakon što je predstavio svoje prve ARC mobilne GPU-ove za prijenosna računala, Intelu je još ostalo da lansira i prve Arc grafičke kartice za desktop računala, za koje vjeruje da bi mogle postati konkurentne Nvidijinim i AMD-ovim.

Prema Intelovim planovima te bi se grafičke kartice trebale započeti prodavati u trećem kvartalu ove godine, a najnovija glasina govori da bi ih Intel mogao službeno lansirati na predstojećem Computex sajmu koji se održava krajem svibnja i početkom lipnja u Taipeiju.

Prema tim glasinama, Intel će na Computexu predstaviti Arc Alchemist A750, A580 i A380, high-end, mid-range i entry-level grafičke kartice, koje su već smještene u klase za usporedbu s Nvidijinim karticema.

Prema tom klasificiranju A380 bi trebala predstavljati pandan GeForce GTX 1650, dok bi se A580 mogla nadmetati s RTX 3050, a A780 će se tući protiv RTX 3060. Sve Intelove kartice bi trebale biti jeftinije od Nvidijinih grafičkih iste kategorije, no zasad je prerano o tome govoriti dok ne objave točne cijene i dok ih ne dođemo u priliku uzeti u ruke i testirati u Vidilabu.

U svakom slučaju, situacija na tržištu grafičkih kartica počela se još više zahuktavati ulaskom Intela u područje koje ga do sada nije previše okupiralo.

Original Article