Instaliranje Wi-Fi antene može vam povećati brzinu interneta u celom domu

0
84
instaliranje-wi-fi-antene-moze-vam-povecati-brzinu-interneta-u-celom-domu

Može se slobodno reći da svi uvek tražimo načine da dobijemo bržu i stabilniju Wi-Fi konekciju u svakom kutku svog doma, i postoji više metoda da to ostvarimo – od pomeranja rutera u ćošak do kupovine generalno boljeg rutera – ali jedan relativno jeftin i jednostavan trik koji možda još niste isprobali jeste da udžekate Wi-Fi antenu u laptop ili desktop računar. Vaš kompjuter verovatno već ima antenu u kućištu, ali u zavisnosti od vaše trenutne postavke, spoljna antena bi mogla da obezbedi stabilniju i bržu konekciju na većoj razdaljini.

Ako kupite antenu koja je moćnija od one koja se nalazi unutar kompjutera, vaša mašina će bolje hvatati signale rutera, pa bi trebalo da dobijete jaču i stabilniju konekciju. Eksterna Wi-Fi antena povezana sa vašim kompjuterom preko USB kabla može predstavljati značajno poboljšanje jer možete da je stavite negde na policu ili na drugu stranu radnog stola gde je Wi-Fi signal potencijalno jači.

Ako mislite da bi vam Wi-Fi antena mogla biti od koristi, vodite računa da podržava Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E standarde sa najvećim brzinama i kapacitetima. Sve dok vaš ruter podržava te protokole, antena koja je kompatibilna sa standardima Wi-Fi 6 i Wi-Fi 6E značajno će smanjiti latenciju i poboljšati stabilnost konekcije kao i brzine skidanja i otpremanja fajlova.

Dva uređaja koja vredi pogledati ovde su TP-Link AX1800 WiFi 6 adapter i Netgear A8000 Nighthawk WiFi 6E adapter. Oba uređaja se povezuju preko USB 3.0 kabla za najbrži mogući protok. Nova antena automatski preuzima dužnosti vezane za Wi-Fi i trebalo bi da odmah osetite poboljšanje u internet konekciji.

I za kraj, postoji način da kombinujete snagu više antena. Aplikacija Speedify može da združi signale sa nekoliko Wi-Fi antena na Windows ili macOS uređajima. Drugim rečima, vaša nova eksterna antena i ona postojeća interna bi mogle da rade kao jedan uređaj, u teoriji povećavajući brzinu i stabilnost Wi-Fi konekcije.

Read More