Instagram ponovo daje prednost novim objavama

Poznata društvena mreža konačno je odlučila da posluša savet, pa je donekle promenila opciju zbog koje je donedavno gubila korisnike.

Instagram je objavio da će promeniti podešavanja za zid, odnosno “timeline”. Korisnici će sada dobiti nekoliko novih alata, kao i “utehu za neprespavane noći” uzrokovane manjkom hronoloških objava.

Instagram je zvanično prešao s hronološkog na algoritamski zid još 2016. godine, a korisnici mu to ni dan danas nisu oprostili.

Razlog nezadovoljstvu su objave koje, umesto da se pojavljuju u vreme objave, izlaze kada ih Instagram razvrsta. Štaviše, zbog ovog sistema mnogi su propustili brojne objave bliskih prijatelja.

Društvena mreža je, prema svemu sudeći, konačno odlučila da posluša svoje korisnike.

“U skladu sa vašim zahtevima, odlučili smo da napravimo promene koje će osigurati da nove objave imaju veću šansu da se pojave na vrhu liste objava. Sa ovim izmenama vaš će zid biti svežiji, a vi nećete propustiti trenutke do kojih vam je najviše stalo”, objavili su.

Naravno, ovo nema baš previše veze sa davanjem mogućnosti korisnicima koji žele da se prebace na hronološki poredak objava, ali puno je veća šansa da više nećete gledati objave stare šest ili više dana koje vas dočekuju na vrhu vašeg zida.

Još jedna vrlo važna nadogradnja je ona “New Posts” (nove objave) koja vam daje opciju da kontrolišete vreme obnove timeline-a. Kada kliknete na tu opciju, ona će vas dovesti do najnovijih objava. Reč je o nečemu sličnom Tviterovoj opciji ‘Vidi nove objave’.

Izvor: Tportal
Foto: Pixabay

Original Article