Instagram, manijaci i otkrivanje lokacije

0
59

Odavno smo navikli da na društvenim mrežama bez zadrške otkrivamo gde se nalazimo. Tako na platformi Instagram uz fotografiju obično ide i lokacija, ali iz kompanije kažu da nema razloga za brigu.

PCPress.rs Image

Pre nekoliko dana je mrežom počela da kruži poruka, a kao neka vrsta upozorenja na funkciju koja odaje preciznu lokaciju korisnika. Delili su je obični ljudi, ali i veliki brendovi, tvrdeći da opcija otkriva tačan položaj onoga ko postavlja neku fotografiju. To je zabrinule one koji uz sliku postavljaju ime grada, budući da se tvrdi da na taj način otkrivaju preciznu tačku na kojoj se trenutno nalaz (drugim rečima tačnu adresu).

Instagram je odgovorio na ovu viralnu poruku, a u saopštenju stoji da niko ne može da pristupi tačnoj adresi nekog korisnika. Priliku su iskoristili i da podsete na to da je precizna lokacija iPhone funkcija (dostupna otkad je iOS 14 debitovao 2020. godine), te da postoji u mnogim drugim aplikacijama, pa nije ekskluzivna za Instagram.

👋 We’ve seen a meme going around about how Instagram uses “precise location.”

— Instagram Comms (@InstagramComms) August 25, 2022

Možemo da zaključimo da niko ne može da dođe do tačne adrese ako klikne na geotag uz post, a ukoliko korisnik nije izabrao određenu lokaciju poput restorana, kluba ili bilo kojeg drugog objekta čija adresa može lako da se pronađe.

Izvor: Mashable

The post Instagram, manijaci i otkrivanje lokacije first appeared on PC Press.Original Article