Instagram konačno omogućava preuzimanje Reels-ova

0
80
instagram-konacno-omogucava-preuzimanje-reels-ova

PC Press Studio


PCPress.rs Image

TikTok je uživao značajnu prednost u odnosu na Instagram Reels u tome što svako može da preuzme TikTok video i postavi ga na drugu mrežu društvenih medija. Sada je Instagram konačno dobio tu mogućnost.

PCPress.rs Image

Preuzimanje trenutno dostupno samo u SAD-u

Ova funkcija je za sada dostupna samo korisnicima u SAD-u na mobilnim uređajima i to samo za javne, a ne privatne naloge. Istovremeno, korisnici sa javnim nalozima mogu da izaberu postavku koja blokira korisnike da preuzmu svoje kolutove. YouTube je takođe počeo da dodaje vodene žigove u Shorts video snimke napravljene na desktopu, verovatno i kao način da skrene pažnju na svoju funkciju kratkih video snimaka.

Čini se da Instagram sada uzima isti pristup, verovatno ga vidi i kao način da osigura da ljudi vide Reels na drugim društvenim mrežama. Ipak, neće se truditi da prihvati video zapise sa rivalskih platformi. Kompanija u vlasništvu Meta dozvoljava otpremanje TikTok-a i drugih video snimaka, ali su njeni algoritmi prestali da promovišu bilo kakve video zapise sa vodenim žigom od rivala još 2021.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.