Instagram gasi Threads messaging servis

0
143

Instagram je odlučio da do kraja 2021. godine ugasi svoj nezavisni servis za razmenu podataka, Threads. Korisnici ove aplikacije će od 23. novembra početi da dobijaju poruke o gašenju.

threads

Threads je zasnovan na sličnoj ideji kao Facebook Messenger – omogućava korisnicima da šalju i primaju Instagram direktne poruke u zasebnom interfejsu, izvan glavne aplikacije. Ovaj korak je preduzet kao deo konsolidacije velikog broja platformi za poruke u okviru Meta univerzuma. Messenger i Instagram sada omogućavaju rad na različitim platformama, a kompanija je navela da će uskoro u tom pravcu unaprediti i WhatsApp. Za Threads, koji je bio potpuno vezan za Instagram, jednostavno u ovakvoj raspodeli nije bilo mesta.

Naravno, odluci je donela i činjenica da je Threads ubedljivo najmanje korišćena aplikacija od svih pomenutih. Ukupno je upotrebljava tek nešto preko 200.000 korisnika, što je zanemarljiv procenat u odnosu na milijardu (i „kusur“) korisnika Instagram-a. Meta je tokom ove godine pokušala na razne načine da poveća popularnost aplikacije, počev od redizajna, pa do „otvaranja“ toga da se poruke mogu slati većem broju korisnika, a ne samo prijateljima, ali očigledno je da ti napori nisu urodili plodom.

Zato je odlučeno da se funkcionalnosti koje ima Threads, prebace direktno na Instagram, a da se ova messaging aplikacija polako i bespovratno ugasi.

Izvor: The Verge

The post Instagram gasi Threads messaging servis first appeared on PC Press.Original Article

(Visited 1 times, 1 visits today)