Instagram će ubuduće zahtevati unos datuma rođenja pri registraciji

0
24


Instagram će zahtevati od svojih novih članova da pri registraciji obavezno unesu datum rođenja, jer planira da uvede više sadržaja koji su prilagođeni određenim uzrasnim grupama.
Ova društvena mreža za deljenje fotografija već zahteva da korisnici imaju najmanje 13 godina da bi kreirali nalog, piše BBC News.
Traženje datuma rođenja pomoglo bi kompaniji kod oglašavanja oglasa određenih proizvoda koji nisu namenjeni deci. Te informacije pomoći će Instagram-u da zaustavi prikazivanje reklama za kockanje, alkohol i proizvode za kontrolu rađanja.
Međutim, iz Instagram-a su rekli da oglašavanje ne stoji iza promene, a naveli su i to da će u narednim nedeljama ohrabriti mlade korisnike da prilagode podešavanja privatnosti.
"Traženje ovih podataka pomoći će u sprečavanju dece da se pridruže Instagramu, pomoći će da mladi budu sigurniji i omogućiti uopšteno bogatije sadržaje koji su prilagođeni određenim uzrasnim grupama", objavila je kompanija na svom blogu.
Razumevanje uzrasne grupe poprilično je važno za posao koji rade, saopštili su, i to ne samo da bi stvorili iskustva primerena uzrastu, već i ispunili dugogodišnje pravilo da ne dopuštaju pristup deci.

IT vestiOriginal Article