Inovativne Indie igre

0
121

Bez obzira da li su potpuno originalni ili genijalno preplavlјeni utvrđenim formulama, inovativni indies svakako zaslužuju više pažnje, evo 6 igara za Switch i Xbox One koje biste trebali da proverite ako uživate u novim iskustvima.

When Ski Lifts Go Wrong

Oni koji uživaju u zagonetkama poput Bridge Constructor-a i World of Goo-a imaće eksploziju sa ovom izvanrednom simulacijom izgradnje.

Inovativne Indie igreKada Ski Lifts Go Wrong urade mnogo više od pružanja solidnog iskustva slagalice na konstrukciji. Za početak, svaki od njegovih desetina na desetine pozornica nudi jedinstvene izazove i elemente igranja, tako da ćete imati tonu zabave podesivši svako scensko rešenje do savršenstva. Da biste napravili žičare, morate da gradite čvrste konstrukcije, a da pritom ostanete u okviru budžeta. To zvuči dovolјno jednostavno, ali osim žičara na sedećim garniturama, morate da napravite i skakaonice i razne tipove žičara. Možete čak i da kontrolišete različite lјude kao što su skijaši, snouborderi i motorne sanke. Izraditi savršenu skakaonicu samo da bi se kontrolisalo da mali drugar poleti sa nje i uzme medalјu u procesu jednostavno se oseća sjajno. Plus, činjenica da je faza izgradnje neverovatno intuitivno upotpunjena sa poluautomatskim režimom koji postavlјa dodatne noseće grede gde god je to potrebno, čini da igranje lakim.
Mozgalice zasnovane na izgradnji ne postaju mnogo bolјe od When Ski Lifts Go Wrong. Nјegovo intuitivno igranje i ogromna raznolikost pozornica i mehanika igranja čine ga obaveznom igrom za sve lјubitelјe žanra.

Steamroll

Zaista originalne igre često se previđaju u korist isprobanih i istinskih formula, ali Steamroll je ovde da bi dokazao koliko zabavne sveže indies-i mogu da budu.

Inovativne Indie igreSteamroll se igra kao kombinacija Super Monkey Ball-a i bilijara. Nalazite se u sferi koja ima pogon na paru i vaš je posao da to napravite od početka do kraja svake faze. Da biste bili u mogućnosti da to učinite to uklјučuje aktiviranje prekidača, postavlјanje rampi, raznošenje ruševina i mnoge druge zadatke. Igra će vam omogućiti da se krećete po pozornicama unutar sfere, dok držite dugme za rame da raspršite paru i ubrzate. Kad god naiđete na čvor, možete da se vežete za njega, a zatim lansirate asortiman loptica koje deluju kao polovina bilijara. Kuglice pare mogu da razbijaju prepreke, prebacuju prekidače, eksplodiraju i stvaraju rampe, zidove i druge korisne elemente. Da biste mogli da shvatite kako da napredujete, potrebno je da mnogo eksperimentišete, ali to čini Steamroll tako zabavnim. Takođe, njeni čudni likovi, mračna steampunk ​​atmosfera i čudan svet stvaraju jednu nezaboravnu kampanju.
Možda vam dođe kao iznenađenje, ali mi lako možemo da kažemo da je Steamroll jedna od najoriginalnijih i najzaraznijih igara koju smo igrali za duže vreme.

Flowlines Vs.

Ispunjavanje igrališta obojenim linijama je zamršenije nego što biste mogli da pomislite, pa hajde da proverimo ovaj jednostavan, ali zadovolјavajuću mozgalicu.

GamePlayCilј Flowlines Vs. je da potpuno popunite igralište sastavlјeno od šestougaonika crtanjem linija između čvorova slične boje. Može da se igra ili solo ili protiv prijatelјa, što čini lepu promenu tempa. Kampanja za jednog igrača sastoji se od preko 400 pozornica tako da možete da je igrate satima i satima i još uvek morate da savladate mnogo drugih zagonetki. Versus komponentai je prilično prijatna, ali s obzirom da svaki igrač može da vidi šta drugi igrač radi, možete lako da varate tako da se oseća nepravedno. U svakom slučaju, osnovni gameplay je lagan i nesmetan, pa ako tražite slagalicu da se odmorite Flowlines Vs. je odličan izbor. Međutim, ako ste fanatik slagalica, nažalost, ne treba da očekujete da će da obezbedi mnogo zagonetki koje probijaju mozak.
Flowlines Vs. je solidna puzzle igra za kuliranje i igranje solo iako se njegov multiplayer mod ne oseća naročito potrebnim.

Animal Super Squad

Ako ste ikada želeli da igrate igru kao pile u toaletu, onda je ova igra za vas.

Inovativne Indie igreAnimal Super Squad igra se sasvim isto kao Joe Danger, jer vozite vozilo pored 2D aviona i morate da navigujete kroz škaklјive situacije. Za razliku od Joe Danger-a, njegova igra nije baš čvrsta i igra se takođe neverovatno lako. Međutim, prilično je smešno dok se igrate kao pile na motorizovanom toaletu. Kada ga oštetite, vaše „vozilo“ se raspada i kada se pokvari, samo se kotrlјate kao kokoš. Zatim, vaša pile postaje kanta pržene piletine ili samo batak i kontrolisanje toga je baš smešno. Možda neće sadržati inovativni gameplay, ali morate da date poene originalnosti koncepta za toliko ludilo. Pored smešne kampanje, možete da kreirate i delite sopstvene nivoe što je dobrodošlo uklјučivanje.
Ako bi se igrivost Animal Super Squada pooštrila i ponudila više izazova, bilo bi zabavno koliko i smešno.

My Memory of Us

Neki indies-i su inovativniji u njihovom pripovedanju od svog igranja, pa evo nekonvencionalnog pogleda događaje iz stvarnog sveta.

GamePlayMi dobro poznajemo istoriju Drugog svetskog rata i kako je to uticalo na našu rodbinu. My Memory of Us predstavlјa ovo vreme u istoriji kroz nekoliko dečijih perspektiva, a osvajači su prikazani kao roboti, umesto lјudi iz stvarnog života koji su zapravo počinili zverstva. Razumlјivo je da su neki kritikovali ovu odluku kao isključivanje istorije od stvarnosti. Međutim, smatrali smo da je to prilično intrigantno iz dva razloga: svet kroz oči deteta je mnogo neviniji od toga kako ga doživlјavaju odrasli, a svako ko deluje u ime onoga ko je na vlasti bez kritičke misli je zaista robot, zar ne? U svakom slučaju, programeri su napravili nešto zaista posebno sa My Memory of Us.
Ako uzmete u obzir, igra je u osnovi 2D point i click avanturistička igra i većina zadataka je zadovolјavajuća za obavlјanje dok gledate kako dva prijatelјa doživlјavaju poteškoće, a ipak rastu u njihovoj vezi. Mnogo je mini igara i slagalica koje su dobro postavljene i mada se mnoge osećaju kao da nisu na mestu, i dalјe deluju kao zabavna distrakcija od glavne kampanje.
My Memory of Us je prelepa igra koja se seća stvarne svetske istorije kroz dečije oči, što je zauzvrat čini pronicljivom pričom.

8-Bit Invaders

Kao konačni naslov u trilogiju 8-bitne strategije u realnom vremenu, 8-Bit Invaders nude onoliko dostupnu RTS zabavu koliko biste je i očekivali.

GamePlayS obzirom na to da je ovo treće izdanje za brzinske recenzije u kojima pišemo o ovoj franšizi, nemam puno više o tome da kažemo. Ako ste se dobro zabavili ili sa vojskom ili sa hordama, onda će vam se svideti i Invaders-i, to je sigurno. Sve tri igre pružaju pristupačnu, ali i prilagodlјivu stratešku igra u stvarnom vremenu u kojoj žanrovi novopridošli i veterani podjednako mogu da uživaju. U 8-Bit Invaders možete da igrate kao marinci ili zli vanzemalјci osvajači poznatiji kao Cranioids-i. Otkrili smo da su neprijatelјske snage postale nemilosrdne prilično rano u kampanji, pa bi rekli da je ovo najteži naslov u trilogiji i sa 3 nivoa poteškoća koja možete da izaberete, definitivno ćete moći da postavite vaše rukovođenje i komandovanje vojskom sposobnosti na test. Naravno, baš kao i u prethodne dve inkarnacije franšize, mogućnost igranja kooperativne kampanje, skirmish-a i multiplayer online u okviru nove teme je dobrodošla poslastica.
8-bitni Invaders je čvrsto finale fantastične trilogije pristupačnih RTS igara. Ne razlikuje se mnogo od druge dve igre, ali kada je osnovni gameplay jednako zabavan i intuitivan, dovolјno je samo više faza za svladavanje nove teme.

Inovativne Indie igre was last modified: 16 jula, 2021 by Nemanja Ristic

The post Inovativne Indie igre appeared first on ITNetwork.

Original Article