Infliction: Extended Cut

0
614

Infliction: Extended Cut je horor iz prvog lica koje smo dugo čekali na Xbox-u. Kaustična stvarnost mnogo povlači revolucionarne strahote poput zloglasne P.T. i Amnesia. Ispunjane tamnim hodnicima moderno opremljenih domova, vas proganja i muči duh bez kajanja. I to ne bilo kakav duh, već duh vaše žene koja je padala u ludilo i bila je brutalno ubijena. Pre nego što kažete bilo šta, ne, ovo nije kraj igre, jer mnogo toga može da se nauči i otkrije dok se horor nastavlјa. Ovaj naslov, uglavnom razvijen od strane jedne osobe, pokazuje strast i predanost hororu i čini se da sve u potpunosti odgovara i deluje veoma dobro.

„Istražite dom kristalizovan tragedijom i otkrijte neodolјive tajne skrivene u porukama, umetničkim delima, predmetima u domaćinstvu i drugim ostacima domaćeg života. Otkrijte tragove i koristite predmete za otklјučavanje novih staza i otkrića dok radite sve što je moguće da izbegnete zlonamerno prisustvo u rezidenciji. Sakrijte se ispod stolova ili ispod kreveta i upotrebite izvore svetla poput bliceva fotoaparata kako bi omamili duha i na trenutak izbegli njegovu poteru. “

Extended CutInfliction: EC je zastrašujuć, direktan. Igra koristi grafički realistične fotografije koje pomažu Infliction: EC-u njegovu neverovatno jezivu vibraciju. Lutajući praznom kućom – koja kao da se menja i okreće sa pričom – naći ćete vas same kako nailazite na krugove u potrazi za pravim putem ili načine za otklјučavanje drugih puteva. Prolazak kroz neka vrata stvoriće statičku sliku, okrenite se i vrata su otišla. Deca koja plaču u dalјini, dok teški, ošamućeni zvuci disanja dolaze upravo pored vas, što vas čini da se smrznete da biste polako gledali oko sebe, ali ne vidi se ništa. Otkrili smo da je ovo zaista zastrašujuće; mnogo puta smo se smrznuli na jednom mestu, samo smo čekali da se nešto dogodi. Svetla trepere, ti zvukovi se pokreću i jedna sijalica počinje da treperi poput stroboskopa. Bukvalno nismo hteli da odemo tamo zbog straha od onoga što nas čeka. Tama je ovde klјučni Infliction element, on stvara osećaj prevelikog opterećenja i kad udari, udara snažno, sa vriscima u licu i užasnim slikama koje kao da izgorevaju u mozgu nakon završetka igranja.

Hodnici kuće polako propadaju, ostavlјajući pukotine i suze u zidovima, slomljeni nameštaj posut krvlјu, a delovi tela gomilani su u kantama u uglu. Glave vise sa lanaca i tu nisu samo duhovi sa kojima trebate da se suočite, već i demonska stvorenja vas uhode. A ako ste pravi lјubitelј horora, savetujemo vam da gledate odjavnu špicu jer postoje neki Easter eggs koja samo trebate da vidite.

Extended CutImali smo dovoljno sreće da se rukujemo sa kompanijom na PAXAus 2018 i pitali da li će naslov stići na Xbox u budućnosti, jer će u ovom trenutku tek biti pušten na PC. „Nadamo se da ćemo videti dovolјno pozitivan stav prema igri“, rekli su. Sa australijskim nagradama za Best Indie Game Showcased i australijskim finalistom za Best Game Developer, bili smo sigurni da neće proći dugo. Sa Extended Cut-om imamo odelјak “Special Features” pretvoren u muzejski nivo na osnovu kojeg možete da provedete vaše vreme gledajući umetnička dela, crteže likova, izbrisane scene i planove kuća.

Za lјubitelјe naslova poput Silent Hills (P.T.) i Amnesia ovo je neophodno da se ima. Sjajno atmosfersko okruženje pruža zaista užasno iskustvo. Uz fotorealističnu grafiku, odličan zvuk i napete trenutke koji vas čine da poludite, Infliction: Extended Cut radi fantastičan posao i jedva čekamo da vidimo šta ima još u radnji za ovaj rastući indie tim.
Dobro:

  • Foto realistična grafika
  • Odličan zvuk
  • Privlačna priča

Loše:

  • Nekoliko grešaka u trenutku recenzije

Infliction: Extended Cut was last modified: 30 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Infliction: Extended Cut appeared first on ITNetwork.

Original Article