Objavi ovaj članak na

22.12.2016 1:54 PM

industrijska-digitalna-stampaEpson, pionir u digitalnoj štampi na tekstilu, najavio je dve nove jedinice posvećene razvoju novih proizvoda za industrijsku digitalnu štampu na tekstilu. Laboratorija za istraživanje inovacija, sa fokusom na RD tehnologiji za mastilo, napravljena je od strane Epsona zajedno sa For.Tex-om. Centar za istraživanje štampe će, u saradnji sa F.lli Robustellijem, velikim igračem u proizvodnom inženjeringu za štampače na tekstilu odnedavno u vlasništvu Epsona, pomoći dalji razvoj Epson inkjet tehnologije namenjene štampi na tekstilu.

Dve nove jedinice se pridružuju Epsonovom Centru za tekstilna rešenja u Komu u Italiji. Otvaranjem ovih postrojenja, Epson, For.Tex i F.lli Robustelli sproveli su svoju viziju o stvaranju svetski povezane industrije digitalnog tekstilnog štampanja, sa centrom u Italiji.

“Za zadovoljstvom najavljujemo osnivanje Laboratorije za istraživanje inovacija i Centra za istraživanje štampe u Komu”, rekao je Sunao Murata, direktor proizvodnje Epsonovog odeljenja za profesionalnu štampu. “Ova vrhunska RD postrojenja simbol su Epsonove snažne posvećenosti razvoju digitalne inkjet štampe na tekstilu, kako u Komu tako i u ostatku sveta.”

Industrija digitalne štampe na tekstilu

Samo u 2014. godini, u svetu je odštampano otprilike 31 milijarda metara kvadratnih tkanine, od čega je otprilike 2-3% napravljeno uz pomoć digitalne tehnologije. Sledeća godina predstavljala je ključnu godinu za tržište digitalne tekstilne štampe, pri čemu se, sudeći po WtiN Intelligence, očekuje porast od 25% godišnje u količini štampe do 2019. godine.

Korišćenje digitalnih tehnologija za štampanje crteža, oblika i vizuelnih efekata na tekstilu i drugim površinama odavno je ustaljeno i u porastu je, a polako menja tradicionalne analogne tehnologije u nekoliko oblasti. Digitalne tehnologije koje se koriste u produkciji industrijskih razmera izazov su za hemijska proizvođače mastila i pomoćnih hemijskih jedinjenja. Međutim, zahvaljujući tehnološkim inovacijama, tržište digitalne štampe konstantno napreduje budući da korisnici zahtevaju proizvode koji podržavaju kompletan proizvodni ciklus i koji garantuju kvalitet, produktivnost i pouzdanost bez kompromisa.

Laboratorija za istraživanje inovacija

Sa ciljem da istraži i razvije nova mastila za industrijsku digitalnu štampu na širokoj paleti materijala, Laboratorija za istraživanje inovacija opremljena je sa vrhunskim tehnologijama i okuplja tim visoko-stručnih tehnologa i istraživača (hemijski inženjeri, hemijski analitičari, laboratorijski tehničari itd.). Laboratorija je posvećena istraživanju koje će povećati performanse i održivost industrijskog mastila od strane Epsona.

Centar za istraživanje štampe

Centar za istraživanje štampe, koji se nalazi u F.lli Robustellijevom glavnom sedištu, pomoći će razvoj proizvodnje inkjet core uređaja, garantujući kontinuirani razvoj tekstilnih štampača najvišeg kvaliteta za Epson.

Posvećenost inovacijama i savršenosti

Epson, F.lli Robustelli i For.tex sarađuju od 2003. godine, kada su predstavili Monna Lisu, prvi digitalni štampač tekstila za veće količine na svetu. U 2014. godini osnovan je Centar za tekstilna rešenja (TSC) kao prvi svetski heart za razvoj i promociju digitalne štampe na tkanini sa ciljem da poveća kvalitet, produktivnost i industrijska-digitalna-stampapouzdanost tehnologije za digitalnu štampu. Centar, stvoren sa ukupnom investicijom od 2 miliona evra, donosi čitav proces industrijske proizvodnje pod jedan krov i daje neprocenjivu podršku tekstilnoj industriji, mladim dizajnerima, modnim školama i institutima. Ovo postrojenje od 3000 metara kvadratnih daje jedinstvenu priliku za reprodukciju industrijskog procesa digitalne štampe na tkanini, od pripremnih tretmana i samog štampanja do pranja, sušenja i završne obrade.

SmartPoint Adria

Article source: http://www.navidiku.rs/magazin/tehnika/it/industrijska-digitalna-stampa-na-tekstilu-dva-nova-epsonova-centra-za-inovacije-u-italiji_35554/