Indija ulaže 2 milijarde dolara kako bi privukla proizvođače laptopa

0
48
indija-ulaze-2-milijarde-dolara-kako-bi-privukla-proizvodjace-laptopa

PC Press Studio


PCPress.rs Image

Indija ulaže 2 milijarde dolara kako bi privukla proizvođače laptopa u svoju zemlju.

PCPress.rs Image

Indija je predstavila plan finansijskog podsticaja kako bi privukla proizvođače laptopova, tableta i drugih hardvera u svoju zemlju. Nakon talasa nezadovoljstva saradnje sa Kinom i značajnih problema u lancu snabdevanja, veliki broj kompanija počele su da traže alternativna rešenja. Apple se nakon brojnih problema okrenuo Indiji iako se to u prvi mah činilo kao veoma rizičan poslovni potez.

Nakon Apple i druge kompanije počele su da se okreću ka Indiji što je ova zemlja dočekala raširenih ruku. Indija sve više veoma tiho i polako preuzima kompanije od Kine. Do sada Indija nije imala značajne planove kojima bi privukla veći broj tehnoloških kompanija iako se rado odazivala novim mogućnostima. Sada je situacija promenjena i Indija je ponudila značajan finansijski paket kojim želi da privuče veći broj novih kompanija.

Nova pozicija Indije u velikoj meri zavisi upravo od uspešne saradnje sa Apple. Naime, od momenta saradnje sa Indijom Apple je povećao za 7% svoje globalne proizvodnje iPhone. Takav uspeh je najbolja reklama za Indiju. Sada je sve više tehnoloških kompanija zainteresovano za saradnju a nove podsticajne mere mogu samo da olakšaju dolazak novih kompanija.

Izvor: tech.hindustantimes.com

SBB


Tagovi: , , ,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.