Indija traži od X-a visok stepen cenzure zbog protesta

0
58
indija-trazi-od-x-a-visok-stepen-cenzure-zbog-protesta

Računari i Galaksija

PCPress.rs Image

X ponovo ograničava sadržaj u Indiji. Račun kompanije Global Government Affairs objavio je da je indijska vlada izdala izvršnu naredbu kojom se X obavezuje da zadrži određene račune i radna mesta ili da se suoči sa kaznama kao što su „značajne novčane kazne i zatvorska kazna“.

PCPress.rs Image

Blokiranje samo na teritoriji Indije

Određeni postovi i nalozi biće blokirani samo u Indiji, međutim, ne postoji jasna lista onih koji su pogođeni. Objave se verovatno usredsređuju na tekući protest farmera, na kome je od 13. februara više sindikata farmera štrajkovalo u pokušaju da dobiju najniže cene, ili minimalnu cenu podrške, za prodate useve. Nasilni sukobi između demonstranata i policije već su rezultirali najmanje jednom smrću.

Ovo prisilno blokiranje daleko je od prvog incidenta između X i Indije. X je 2022. godine tužio indijsku vladu zbog „arbitrarne i nesrazmerne” primene njenih zakona o IT-u usvojenih godinu dana ranije. Zakon je od kompanije zahtevao da angažuje osobu za kontakt za lokalne vlasti i domaćeg službenika za poštovanje propisa. Pre ove koncesije, početkom 2021. godine, indijska vlada je zapretila da će zatvoriti X-ove zaposlene ako objave o protestu farmera koji su se tada dogodili ostanu aktivni na sajtu. Ubrzo nakon toga, država je naložila da X ukloni sadržaj koji kritikuje njen odgovor na COVID-19.

Izvor: Engadget

SBB


Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.