Indija dobija pametne prstenove

0
73
indija-dobija-pametne-prstenove

BoAT i Nosie se proširuju na pametne prstenove.

PCPress.rs Image

Najveće svetsko tržište pametnih satova uskoro će dobiti dva nova pametna prstena. Dok su nosivi uređaji koji se nose na ručnom zglobu i dalje veoma popularni u Indiji, par domaćih proizvođača računara rešeni su da promene formu.

BoAt i Noise ulaze na tržište pametnih prstenova nakon što su se borili protiv Apple, Samsung i Huawei. Reč je o proizvođačima koji se svrstavaju među pet najboljih proizvođača nosivih uređaja. Obe kompanije su najavile da lansiraju pametne prstenove u Indiji u narednom periodu.

U trećem kvartalu 2022. godine Indija je postala najveće svetsko tržište pametnih satova sa rastom od 167% na godišnjem nivou. Indija je takođe nadmašila SAD i Kinu. Na ovom tržištu glavni igrači su domaći proizvođači poput BoAt i Nosie.

Pametni prstenovi do sada nisu uspeli da u svetu izazovu veliko interesovanje. U SAD se pametan prsten pojavljuje sa startup poput Oura a u Indiji sa Pi Ring koji je jedan od prvih igrača ove ideje. BoAt i Nosie svojim interesovanjem za učestvovanje na tržištu mogu da utiču da se interesovanje za pametne satove poveća.

Izvor: techcrunch.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.