IndiGo Ljumio Svoj AI Chatbot 6Eskai Za Unapređenje Korisničkog Iskustva

0
100
indigo-ljumio-svoj-ai-chatbot-6eskai-za-unapredjenje-korisnickog-iskustva

Summary

IndiGo, najveći indijski avio-prevoznik, nedavno je najavio lansiranje svog AI chatbota, po imenu 6Eskai, koji koristi GPT-4 tehnologiju, kako bi unapredio svoje korisničko iskustvo. Chatbot, koji je razvijen internim timom avio-kompanije u saradnji sa Microsoftom, već pokazuje obećavajuće rezultate, omogućavajući […]

IndiGo Ljumio Svoj AI Chatbot 6Eskai Za Unapređenje Korisničkog Iskustva

IndiGo, najveći indijski avio-prevoznik, nedavno je najavio lansiranje svog AI chatbota, po imenu 6Eskai, koji koristi GPT-4 tehnologiju, kako bi unapredio svoje korisničko iskustvo. Chatbot, koji je razvijen internim timom avio-kompanije u saradnji sa Microsoftom, već pokazuje obećavajuće rezultate, omogućavajući smanjenje opterećenja službenicima za korisničku podršku za čak 75%.

IndiGo je naglasio da je 6Eskai dizajniran da bude sposoban za obrađivanje upita korisnika na deset različitih jezika, čime se omogućava lako rezervisanje karata putem celokupne mreže avio-kompanije. AI chatbot koristi prirodni jezik u konverzaciji sa korisnikom.

Sa svojih 1,7 biliona parametara, 6Eskai je opremljen da obavlja raznovrsne zadatke, uključujući rezervaciju karata, primenu promotivnih popusta, vršenje web-prijave i pomoć pri odabiru sedišta. Chatbot nije ograničen samo na pisane ili kucane poruke, već može razumeti i verbalne instrukcije koristeći modele govora-u-tekst.

Umesto citata zaposlenih, možemo reći da su iz IndiGove korporacije istakli da su uzbuđeni što mogu predstaviti 6Eskai, AI-driven chat asistenta, kao deo svog stalnog napora da unaprede korisničko iskustvo. Ovaj inovativni alat pružiće brzu i personalizovanu podršku putnicima, odražavajući posvećenost IndiGo-a tehnološkom napretku i uslugama usmerenim na korisnike.

Avio-kompanija očekuje značajno poboljšanje zadovoljstva korisnika i povećanje operativne efikasnosti uz pomoć ove AI rešenja.

FAQ (Najčešća pitanja)

Kako mogu koristiti 6Eskai chatbota?

Da biste koristili 6Eskai chatbota, jednostavno posetite zvaničnu veb stranicu IndiGo avio-kompanije i pronađite opciju za chat podršku. Ovde možete postaviti svoja pitanja na svom maternjem jeziku i dobićete brze i tačne odgovore.

Koje jezike chatbot može prepoznati?

6Eskai chatbot je sposoban za prepoznavanje i obrađivanje upita na deset različitih jezika. Bez obzira da li govorite engleski, hindi, španski ili neki drugi jezik, možete komunicirati sa chatbotom na svom maternjem jeziku.

Da li chatbot može da razume verbalne instrukcije?

Da, 6Eskai chatbot je razvijen da razume i verbalne instrukcije korisnika. Koristi modele govora-u-tekst kako bi pretvorio govor u pisani tekst i na taj način pružio efikasnu korisničku podršku.

(Originalni izvor: [add original source URL here])

Read More