Indie developer napustio industriju igara zbog zloupotrebe povraćaja novca na Steamu

0
180

Jedan developer je doneo tešku odluku da napusti industriju video igara nakon što mu je dozlogrdila zloupotreba politika povraćaja novca koja postoji na Steamu.

Kompanija Valve je na Steam platformi uvela pravilo da igrači mogu zatražiti povraćaj novca za igru u kojoj nisu proveli više od 2 sata. Ovo je dobro za AAA naslove i igre koje traju desetine sati, pošto igrači imaju šansu da se izvuku čim vide da im se igra ne dopada.

Koliko god to delovalo super za igrače, ova poitika škodi indie developerima koji kreiraju kratke avanture. Emika Games, studio sačinjen od jednog developera, na Steam je nedavno doveo Summer of ’58 psihološki triler koji je ocenjen dosta pozitivno.

Međutim, u čemu je problem. Ovaj developer ne zarađuje praktično ništa, jer veliki broj igrača nakon pređene priče, koja je inače kraća od 2 časova, jednostavno traži svoj novac nazad. Time Emika Games ostaje praznih džepova i bez sredstava za izradu neke nove igre.

Ovo nije prvi put da je neki developer razočaran politikom koja postoji na Steamu, jer igrača koji vrše njenu zloupotrebu ima na pretek.

Friends! Thank you for your support! I'm leaving game development for an indefinite time to collect my thoughts. pic.twitter.com/q93NxWjyUI

— EMIKA_GAMES (@EmikaGames) August 26, 2021

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Email Address *

The post Indie developer napustio industriju igara zbog zloupotrebe povraćaja novca na Steamu appeared first on PLAY!.

Original Article