In Other Waters

0
496

In Other Waters je zanosno iskustvo koje će vas držati zaintrigiranim od početka do kraja. Što počinje oseća se više kao simulator istraživanja okeanske planete, brzo se spuštajući u poznatu priču o pohlepi čoveka koja prevazilazi njegovo saosećanje. Ostalo je previše poznato, ali ispričano kroz umetnost skeniranja i učenja na arheološki način, što vas pretvara u bespomoćnog posmatrača strahota koje je vaša rasa počinila.

U In Other Waters, igrači preuzimaju ulogu AI u ronilačkom odelu koje je na njenom putovanju nosila biolog Ellery Vas da pronađe starog prijatelјa koji je nestao. Vaš unos u razgovore je ograničen na nekoliko odabranih odgovora sa da ili ne, od kojih nijedan nema ogroman uticaj na priču, ali pomažu vam da usmerite vaše iskustvo na kakav AI ste. Kako se priča odvija, Vas postaje manje uznemirena, otvorenija prema vama kao AI i otkrivajući intimnije detalјe o njoj i njenom prijatelјu, kao i o njenim razmišlјanjima o ekosistemima i strukturama koje otkrivate. Priča nije originalna ni na koji način, ali način na koji vam je ispričana jeste i to je ono zbog čega se ističe.

Osnova igranja In Other Waters je skeniranje. Pomoću jednog dugmeta možete da skenirate okruženje, a zatim pomoću džojstika birate objekte ili put napred. Dajete informacije o bukvalno svakoj tački interesa u igri, uz kratku rečenicu koja objašnjava šta Vas može da vidi. Ovo je korisno jer su vizuelni sadržaji igara ograničeni na ravni korisnički interfejs i male pokretne tačkice koje predstavlјaju divlјe vodene životinje. To je u skladu s vašim karakterom, AI-a, jer je to sve što biste trebali da vidite, ali za igrače koji žele potpuno realizovanu vanzemalјsku ribu, poput one u Subnautica, ovo nije igra za vas.

Dok skenirate svaku tačku koja vas zanima, Vas će naučiti više o okeanskom svetu u koji ste uronjeni. Ako se približite novim oblicima života, omogućiće vam da uzmete uzorke, koje možete da analizirate u bazi Vas. Svaki novi deo saznanja koje naučite proširuje vaše razumevanje sveta i to se odražava na osnovnu taksonomsku evidenciju. Ovaj element je daleko od suštinskog značaja za igru i mogu da ga u potpunosti ignorišu igrači koji žele da prođu kroz priču što je brže moguće. Međutim, tvrdimo da je to sastavni deo vašeg iskustva, baš kao što je skeniranje u Metroid Prime Trilogy-i.

In Other Waters

Isprobali smo In Other Waters i u ručnom i u docked modu. U oba možete da koristite Joy-Con za svaki sistem po vašem odelu, birajući tačke interesa i krećući se kroz menije. Kada smo u ručnom režimu, zapravo smo više voleli touchscreen interfejs, jer ovo oživlјava igru. Osećalo se više poput korišćenja stvarnog korisničkog interfejsa da pomogne istraživaču u vanzemalјskom svetu, što mislimo da je i programer Jump Over The Age tako hteo. Vizuelni prikaz igre je sasvim osnovan, ali oživlјavaju se upotrebom boja. Plava i žuta su glavne koje ćete videti u vaše vreme, ali spektar se u pojedinim delovima neznatno proširuje. Soundtrack, koji se pomera u skladu sa tonom priče, sve to spaja.

Kao što sam već napomenuli, možete da se usredsredite na glavne cilјeve priče za In Other Waters i da ih završite za manje od 10 sati. Uz to rečeno, igra vas podstiče da dodatno istražite prethodna područja. Svako stvorenje na koje naiđete mora da ima kompletno taksonomsko ime, a to možete da učinite samo posmatrajući ih i prikuplјajući uzorke. Kao pomalo oni koji kompletiraju sve što rade, našli smo se na poznatoj teritoriji samo da bi se uputili stazama kojima nismo prvi put krenuli, saznajući više o životu okeana koji smo tamo sada našli. To ne povećava dramatično dužinu igre, ali je odličan izgovor da se malo duže zadržite na ovom svetu

Proveli smo neverovatno vreme sa In Other Waters. To je igra koju bi rado igrali iznova i iznova samo zbog celokupne kombinacije boja, zvukova i istraživanja. Priča deluje kao podsetnik zašto bi trebalo da tretiramo naše okeane i jedni druge sa više dobrote. Ako ste čak i na daljinu zainteresovani za morsku biologiju, nikada nećete odložiti vaš Switch.

Za:

  • Zanimlјiva priča
  • Prelepa UI prezentacija
  • Neverovatan soundtrack
  • Potpuno ostvaren okeanski život i znanje
  • Likovi koji brinu o vama

Protiv:

  • Vizueli možda neće biti dovolјni za lјude koji očekuju detalјne vanzemalјske ribe

In Other Waters was last modified: 10 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post In Other Waters appeared first on ITNetwork.

Original Article