Immortal Realms: Vampire Wars

0
553

Uvek volimo da se igramo kao čudovišta. I ne mislimo da se igram kao lјubazne, nežne nemani koje zaista ne žele nikoga da povrede, rugujući se ostalim čudovištima zbog njihove mekoće. Ne želimo da neki glupi merač morala zatreperi svaki put kad iskasapimo iz nevinog selјana. Ne, želimo da igramo kao prlјavo kopile, sa punim pravom na naše monstruozne načine i naš uzvišeni položaj u svetu.

Immortal Realms: Vampire Wars, nova 4X strateška igra na PS4, nudi upravo takvu fantaziju moći. Igrači kontrolišu kadar vampirskih redova koji polako preuzimaju veliki deo istočne Evrope. Ovi gospodari štite sela pod njihovom nadležnošću – ali po ceni. Ali kada zatreba, ne ustručavajte se da preobratite nekoliko selјaka da dopune vašu vojsku nemrtvih. A kada stvari postanu zaista strašne, oni se nimalo ne kaju zbog iscrplјivanja čitavog sela od krvi da bi izlečili njihove trupe.

Ali pre nego što uđete u bilo koju od tih strategija ugriza grla, prvo morate da naučite da igrate Immortal Realms: Vampire Wars – a mi smo ovde da vam kažemo da shvatiti interfejs ove igre nije lako. Pripremite se da pritisnete puno tastera da biste pokušali da utvrdite kako funkcioniše ova relativno složena igra, jer vam Immortal Realms to ne govori. Dođavola, u meniju Opcije nema čak ni jednog od tih dijagrama koji bi vam rekao šta tasteri rade.

Nije da ne postoji tutorijal u Immortal Realms: Vampire Wars-u. Zapravo postoji prilično dugačka i sveobuhvatna vođena misija koju vam igra obezbeđuje da se naviknete na glavne koncepte u igri. Problem je u tome što tutorijal insistira na tome da vam kaže šta treba da radite, bez nuđenja nagoveštaja kako da to učinite. Stvari poput „Igrajte kartu da regrutujete neke selјane“, ili „Dodelite bodove da biste povećali veštine vašeg gospodara“ ili „Koristite Temple stvarčice da izlečite vaše trupe“. Svakako, bili bi srećni, ali na koja dugmad da pritiskamo da to uradimo, čoveče?

Vampire WarsLoš tutorijal može apsolutno da potopi stratešku igru. Igre ove složenosti zahtevaju malo držanja za ruku. I nije nas briga koliko je igrač upoznat sa strateškim igrama. Za razliku od pucačina ili platformera, ne postoji standardna prihvatlјiva konfiguracija dugmadi i ne možete samo da dodirnuete dugmad da biste videli zbog čega vaš lik skače. Morate da znate kako da otvorite menije, kako da zatvorite menije, kako da premestite prikaz, rotirate mapu, uvećavate i umanjujete, lista se nastavlјa i nastavlјa.

Usudili bi se da kažemo da je kod igara ove prirode tutorijal najvažniji deo igre. Ne želimo da sedimo tamo i pokušavamo da shvatimo koja će čarobna kombinacija pritiska tastera stvoriti čaroliju. Ne želimo da prelijemo preko korisničkog interfejsa da bih pokušali da shvatimo gde je prikazana mana svake naše jedinice (još uvek ne znamo!). Pošteno smo iskreni kada kažemo da bi, da nismo recenzovali ovu igru, bacil8 naš kontroler, odšetali i nikad se ne bi osvrnuli. Što je prokleta šteta, jer je Immortal Realms zapravo prilično cool igra.

Dakle, recimo samo radi argumenta da se mučite kroz ovaj tutorijal, odlučni da od Immortal Wars-a dobijete četrdeset dolara vrednosti igre. Pa, srećom po vas, na drugoj strani postoji ogroman i zanimlјiv naslov strategije. Immortal Wars se ne pridržavaju nijednog strateškog standarda koji biste mogli da očekujete – već je to šaren niz različitih strateških elemenata koji su uklonjeni iz žanra.

Vampire WarsProgrameri Palindrome Interactive su uzeli pristup „kuhinjskom sudoperu“ u dizajniranju strategije. Velika mapa sveta, sa resursima za osvajanje? Da. Taktičke bitke zasnovane na JRPG mreži? Naravno. Sistem sposobnosti zasnovan na kartama? Zašto da ne? Zanimlјivost svakog od ovih elemenata je, međutim, koliko su lepo uređeni. Da, kopile je sa guzicom da nauči kako da kontroliše Immortal Realms, ali kad se jednom uhvatite stvari, igra teče prilično lepo.

Hvatate resurse u obliku sela i gradova, ali nakon što ih nekoliko puta unapredite, više nikada nećete morati da razmišlјate o njima. Mrežni sistem borbe, ograničen na osam vojski (koje su u osnovi likovi sa različitim sposobnostima) sa svake strane, tako da su stvari zadržane prilično upravlјivo. Te karte – koje bi mogle da dodaju tonu složenosti postupku – u osnovi su samo sredstvo za bacanje čarolija; nije potrebna složena izrada palube.

Ovo bi trebalo izgledati poznato svima koji su igrali taktičke RPG-e. Bitke su pojednostavlјene i zabavne. Obično pokušavamo da stvorimo tačke prigušivanja za neprijatelјske trupe, jer su bočna i polubočna mesta nagrađena bonusima za štetu.

Vampire WarsU osnovi vodite vaše vojske širom mape sveta, hvatajući područja pritiskom na dugme i koristeći sve resurse koje na njima pronađete. Sela se odmah sklapaju pred vašom vampiriskom snagom, ali gradovi imaju tendenciju da se malo bore. Nema veze – brzi skok u bitku zasnovanu na mreži ih obično ispravlja.

Kada naiđete na bilo koju protivničku vojsku, obično možete da odaberete da se borite ili pobegnete. Povlačenje omogućava priliku da trčite uokolo i pojačate vaše redove – ne postoji vremensko ograničenje koliko poteza trebate da se vratite u bitku. Često smo uživali da naletimo licem prvo na neodolјivog protivnika, zatim metaforično zabijući naš prst vampira u vazduh i govoreći „Samo trenutak, molim vas“, zatim trčeći okolo okuplјajući vukodlake i jata slepih miševa da nam se pridruže u razbijanju naše opozicije.

Iako u Immortal Realms nema multiplayer-a, taj propust nam sasvim odgovara. Ne provodimo puno vremena u multiplayer-u u ovakvim igrama, jer često moramo da uletim i izadjemo iz dužih sesija zbog vremenskih ograničenja. Immortal Realms nude dva veoma značajna načina sa puno sadržaja.

TrailerSceneRežim kampanje ima igrače koji rade kroz široku seriju nivoa labavo povezanih sveobuhvatnom pričom. Najbolјe je o svakoj od ovih „misija“ razmišlјati kao o samostalnom scenariju, jer se napredak ne prenosi sa jedne na drugu, a može da bude i prilično dugo. Immortal Realms remiksuje pravilo postavlјeno za ove misije, što može da bude malo zbunjujuće kada pređete direktno iz tutorijala u kampanju, pa treba obratiti pažnju na uslove pobede. Bez obzira na ovo, ovo je odličan način da nakvasite noge pomoću igranja Immortal Realms.

Sandbox mod je mesto gde smo proveli većinu našeg vremena u Immortal Realms. Ovaj mod omogućava igračima da postave brojne parametre igranja i poteškoća, a zatim ih spusti na veliku otvorenu mapu da polude. Sandbox mod je u velikoj meri besplatan za sve u Civilization stilu, jer igrači grabe što više zemlјe pre nego što konkurenti počnu da posežu za njihovom teritorijom. Imali smo eksploziju u ovom modu, muzli smo naša sela koliko su vredela i polako širili našu vampirsku moć širom zemlјe.

Očigledno, postoji prepreka za ulazak u Immortal Realms: Vampire Wars. Pa čak i nakon što naučite kontrole, mnogo prgavosti u korisničkom interfejsu nastavlјa da muči igru. Ali kada se vi i Immortal Realms dogovorite na neki način, ovde možete mnogo da uživate. Bilo nam je prilično dobro da igramo ovu igru na ležeran način, uživajući u načinu na koji nas nikada nije pritiskala za vreme. Immortal Realms vam omogućava da se pomalo igrate njenim sistemom, često dozvolјavajući igraču vreme da trči i okrepi se pred izazovnu borbu, što nam se učinilo zabavno. Volimo da pobeđujemo.

Za one koji su spremni da ulože malo vremena da ga upoznaju, Immortal Realms je zabavan i prilično zadovolјavajući naslov strategije. Ne bi nazvali igru originalnom ili jedinstvenom, ali sigurno da nikada pre nismo videli da su se ove posebne funkcije spojile na ovakav način. Ako tražite nešto malo drugačije u žanru strategije i ne smeta vam da se malo poigrate, definitivno biste mogli proći i gore od Immortal Realms: Vampire Wars.

Iako početak rada može da bude dosadan posao zbog loše primene tutorijala, uklanjanje te barijere otkriva zabavan i zanimlјiv ležeran naslov strategije. Igrati kao bend nepristojnih vampira je urnebesno, a preuzimanje velikih delova zemlјe je zabavno. Mešajući širok spektar karakteristika iz različitih žanrova strategije, Immortal Wars nekako sve zajedno čini. Zanimlјivu diverziju za lјubitelјe strategije.

Immortal Realms: Vampire Wars was last modified: 10 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Immortal Realms: Vampire Wars appeared first on ITNetwork.

Original Article