Igre za PS5 Pro će nuditi bolju rezoluciju, frejmrejt ili poboljšani ray-tracing

0
46
igre-za-ps5-pro-ce-nuditi-bolju-rezoluciju,-frejmrejt-ili-poboljsani-ray-tracing

Već neko vreme znamo da Sony planira PlayStation 5 Pro, osveženje sredinom generacije sa snažnijim hardverom, sposobnim da pokreće igre sa boljim podešavanjima. Navodne specifikacije su već pokrivene, ali sada imamo informacije o tome šta će igre morati da urade kako bi bile viđene kao ‘PS5 Pro Enhanced’.

Prema dokumentima prikazanim portalu Insider Gaming, snažniji GPU za PS5 Pro i brža memorija omogućiće još bolje performanse ray-tracing. Povećanje ray-tracing efekata ili bolje performanse sa omogućenim RT podešavanjima bila je tačka fokusa za ovo osveženje sredinom generacije.

Takođe se tvrdi da bi igra, da bi bila označena kao ‘PS5 Pro Enhanced’ na PlayStation Store, morala biti ažurirana da radi na višoj rezoluciji ili ciljanom broju frejmova, ili sa povećanim efektima ray-tracing, ili mešavinom ta tri.

Dok će PS5 Pro očigledno ponuditi znatno poboljšani GPU, CPU će ostati sličan onome što već imamo u osnovnom PS5, sa malim overclockom od 10 posto. Da bi se borili protiv ovih ograničenja, Sony planira da ponudi PSSR, novu funkciju za skaliranje sličnu AMD-ovom FSR-u, namenjenu za skaliranje igara koje rade na nižoj rezoluciji, minimizirajući vizuelne kompromise, čime se omogućavaju brži frejmovi.

Ne znamo kada će PS5 Pro biti zvanično najavljen, ili da li će stići 2024. godine, umesto 2025. godine kada izgleda da će prva igra kompanije biti jača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More