Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!


Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!


Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!


Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!


Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!


Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!

Srpski eSports savez je u susret Svetskom prvenstvu u Rusiji najavio održavanje FIFA eClub World Cup-a, takmičenje u FIFA 18 igri, na kojem mogu da učestvuju svi profesionalni gejmeri fudbalskih klubova i eSport organizacija.

Svetska fudbalska federacija FIFA u dokumentu na temu vizija FIFE za budućnost eSport-a navela je da je primećen razvoj i da ih je to dovoljno zainteresovalo da shvate da je vreme da se ozbiljno sagledaju sve opcije. Do kraja 2018. godine praćenje eSport-a na svetskom nivou će dostići brojku od 6.6 milijardi sati, što je veliki napredak od milion sati pre samo sedam godina. U proteklih par meseci nekoliko svetskih klubova je investiralo u eSport, a prednjače španski i nemački klubovi, koji su u velikom broju pokrenuli kako timove, tako i celokupne eSport lige.

Srbija će biti eSport čvorište ovog dela sveta

Prvo klupsko prvenstvo je održano prošle godine u Londonu, pod imenom FIFA Interactive Club World Cup, a na njemu su učestvovali FIFA igrači Manchester City-ja, PSG-a, West Hama i drugih. Pobedu je odneo Marcus “Expectsporting” Jørgensen, trenutno igrač Manchester City-ja, a tada igrač danskog IF Brøndby, koji je u finalu pobedio FC Lyon.

Ove godine na FIFA eClub World Cupu, uz igrače fudbalskih klubova mogu učestvovati i profesionalni eSport timovi i organizacije. Srpski eSports savez, koji se bavi na koji način se organizicijama najviše isplati u budućnosti da uđu u svet eSport-a, pozvao je sve sportske klubove i eSport timove da do 16. aprila prijave dvojicu igrača, po jednog za PlayStation 4 i Xbox One kategoriju.

FIFA će prijave pregledati i podeliti ih prema geografskim regionima, nakon čega će doneti odluku o onima koje će prihvatiti u takmičenje.

Od 20. do 22. aprila igraće se kvalifikacije putem kojih će igrači izboriti svoje mesto na FIFA eClub World Cup turniru zakazanom 19. i 20. maja. Igrači se takmiče timski, tako će igrač na Xbox One igrati protiv Xbox One igrača iz protivničkog tima i isto tako za PlayStation. Ukupni rezultat utakmice sa obe platforme odlučiće pobednika.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Article source: http://mondo.rs/a1096357/Mob-IT/Igre/FIFA-eClub-World-Cup-turnir-FIFA-18-Srbija-tim-FIFA-18-eSport-Srbija-predstavnik.html