iFixit rangirao LG G5 kao telefon iz 2016. koga je najlakše popraviti

Postoji dosta stvari koje uzimamo u obzir prilikom kupovine novog smartfona. Naravno, važne su specifikacije kao i operativni sistem ali i prateći ekosistem. Međutim, postoje i drugi faktori koje uzimamo u obzir kao što je mogućnost popravke, jer ne želimo da trošimo velike sume novca kako bi popravili telefon.

To bi mogla biti važna činjenica za one koji planiraju da zadrže svoje telefone nekoliko godina. U skladu sa tim, ekipa sajta iFixit objavila je listu telefona koje je najteže i najlakše popraviti sa kojima su se susreli u 2016. gofini.

Na vrhu liste nalazi se LG G5 telefon koji je za mogućnost popravke dobio ocenu 8 od 10, a nije iznenađenje ni to što iFixit ukazuje na modularnost kao razlog zašto ga je lako popraviti. Drugo mesto dele Google Pixel i Apple iPhone 7 telefoni sa ocenom 7 od 10, dok se na dnu liste nalaze Samsung Galaxy S7/S7 Edge sa ocenom 3 od 10. 

iFixit dodelio nulu Apple AirPods slušalicama za mogućnost popravke

Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/ifixit_rangirao_lg_g5_kao_telefon_iz_2016._koga_je_najlakse_popraviti-68963