IBM kreirao aplikaciju za vreme koja i bez konekcije šalje upozorenja

IBM kreirao aplikaciju za vreme koja i bez konekcije šalje upozorenja

Aplikacija za vremensku prognozu danas ima veliki broj, ali je podrazumevana aplikacija za vreme koja dolazi instalirana na vašim telefonima najčešće i više nego sposobna da obavi posao koji vam treba. Postoje i neke komplikovanije i kompleksnije aplikacije, ali ukoliko samo želite da znate da li treba da ponesete kišobran ili koja jakna vam je potrebna, onda je podrazumevana aplikacija sasvim dovoljna.

Čini se da se IBM odlučio da se oproba u kreiranju aplikacije za vremensku prognozu, a ona je sastavljena zajedno sa The Weather Company. Ono što čini ovu aplikaciju drugačijom od ostalih je to što u osnovi može da funkcioniše i šalje upozorenja korisnicima čak i ako nisu na mreži. Sve to je moguće zahvaljujući korišćenju mash mrežne tehnologije koja je usmerena prevashodno ka tržištima u razvoju, gde ponekad mrežna pokrivenost nije idealna.

Zahvaljujući peer-to-peer povezivanju, korisnici koji nisu na mreži i dalje mogu da dobiju upozorenja. Nažalost, za sada je izgleda aplikacija usmerena samo ka Africi, Aziji i Latinskoj Americi, ali se očekuje u budućnosti i na drugim tržištima.

Google Instant Apps omogućava korišćenje aplikacija bez potrebe da se one instaliraju


Izvor: Ubergizmo

Article source: http://www.benchmark.rs/vesti/ibm_kreirao_aplikaciju_za_vreme_koja_i_bez_konekcije_salje_upozorenja-69912