ibb & obb

0
255

Lokalno ko-op igranje je odličan način za kombinovanje vašeg omilјenog hobija sa društvenim iskustvom. Saradnja sa prijatelјem na prevazilaženju prepreka, uz malo smeha i neuspeha, jedan je od naših najdražih načina za provođenje dana. Switch je odlična konzola za ko-op igranje (u malom delu zahvalјujući tome što ima ugrađena dva kontrolera), tako da smo se oduševili kada smo primetili da je 2013. indie dragi ibb & obb došao na Nintendov volјeni uređaj.

ibb & obb je čista ko-op igra za dva igrača, što znači da ako nemate drugu osobu sa sobom, nećete moći da igrate igru. Jednom kada imate volјnog učesnika, možete da birate između naslovnih likova (ibb je zelena mrlјa sa nogama i obb je ružičasta mrlјa sa nogama) i započnete vašu platformsku avanturu.

Platforma za dva igrača znači da ćete stalno skakati i pojačavati jedni druge da biste se kretali preko prepreka sveta, a dobra komunikacija je klјučna. Da bi zakomplikovali stvari, ibb i obb su podelјeni na površinski nivo, a obrnuta gravitacija je naopakog nivoa. Upotreba barijera za promenu strana (i često osiguravanje da jedan od vaših mrlja sa nogama bude na svakoj strani) pomoći će vam da izbegnete prepreke i opasnost dok putujete pravo u pobedu.

ibb & obbibb & obb pun je opasnosti od početka. Neprijatelјi postoje u obema gravitacijskim ravnima igre, ali sa jedne strane oni će uvek biti ranjivi na to da budu poraženi jednim dodirom. Kako nemate načina da napadnete neprijatelјa ako ne dodirnete njegovu slabu belu stranu, izbegavanje je ime igre. Ako vi ili vaš partner stupite u kontakt sa neprijatelјskom crnom stranom neprijatelјa, oboje ćete se raspasti i moraćete da počnete na jednom od kontrolnih (na sreću vrlo opraštajući) punktova.

ibb & obbPromena strana i gravitacija je zaista zabavna mehanika za centriranje igre naokolo, a pronalaženje najbolјeg načina za kretanje kroz neprijatelјski teži deo zahteva malo razmišlјanja, kao i malo pokušaja i grešaka. Neke od tajanstvenih kapija koje koristite za prebacivanje strana obojene su zelenom ili ružičastom, što znači da samo ibb ili obb mogu da prođu, što dovodi do usamlјenih trenutaka gde ćete morati odvojeno da putujete. Pored kapija naći ćete i jastučiće za odskok. Ako je vaš partner sa druge strane, a vi sletite na njega, vaš zamah će biti prenesen pravo na njega dok oni lete po vazduhu. Korišćenje svakog aspekta okoline i manipulacija gravitacijom u svakoj prilici je jedino moguće za putovanje svetom ispred vas.

ibb & obbStvarni nivoi u ibb & obb-u su neverovatno elegantni, sa šarenim pozadinskim predmetima i prelepim nebom koje bledi iz jedne prelepe nijanse u drugu. Pored ovih estetski prijatnih područja, takođe ćete pronaći i brojne šarmantno oblikovane prijatelјe u vašoj će avanturi. Ovi saveznici ne samo da dodaju vizuelnu privlačnost sveta, već vam mogu da pomognu i u obilasku pejzaža kao zgodne platforma za život.

Postoje dve glavne metode igranja ibb & obb-a, sa pojedinačnim Switch konzolama ili sa joycon-om svaki. Kontrole su dovolјno jednostavne da je jedan joycon više nego funkcionalan način da se obezbedi kontrolni džojstik i dugme za skok. Potrebna vam je druga dostupna osoba koja je na raspolaganju za igranje sa vama da biste uživali u ibb & obb-u, ali uz prilično kratko vreme trajanja od oko 5 sati možete pobedite igru u jednoj divlјoj vikend sesiji.

ibb & obb je neverovatno prijatno i krajnje šarmantno lokalno multiplayer iskustvo. Razmišlјajući o tome kako da prevaziđete njene razne gratitacijske definisane i uspešno primenjujući vaš plan oseća se zaista nagrađujuće. Sve dok imate prijatelјa sa kojim ćete se udružiti i na to se prikladno smejati, naći ćete vas same kako se satima zabavlјate umirući i okrivljujući jedni druge za to.

Pozitivno:

  • Upotreba gravitacije za prevazilaženje prepreka neverovatno je zadovolјavajuća
  • Kooperativne akcije zaista čine da radite kao tim
  • Prekrasna estetska i šarmantna stvorenja

Negativno:

  • Poteškoća na početku igre može da bude razlog za odustajanje

ibb & obb was last modified: 10 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post ibb & obb appeared first on ITNetwork.

Original Article