I zvanično – The Coalition radi na novoj Gears of War igri

0
44
i-zvanicno-–-the-coalition-radi-na-novoj-gears-of-war-igri

Pre samo nekoliko nedelja, izvori su otkrili da je The Coalition odustao od planova za novu franšizu i da se fokusira na sledeću igru Gears of War. Sada se čini da su se te glasine pokazale istinitim, jer je studio počeo da regrutuje za Gears 6.

Još 2021. objavljeno je da je The Coalitionzapočela rad na više projekata koji nisu povezani sa glavnim franšizama studija, Gears of War. Najmanje jedan od ovih projekata je bio potpuno nova franšiza, koja je razvijana kao deo napora studija da ubrza rad sa Unreal Engine 5. U okviru kruga otpuštanja u Microsoft-u ranije ove godine, neki zaposleni u različitim studijima su otpušteni i brojni projekti su otkazani, uključujući najmanje jednu nenajavljenu igru u The Coalition.

Sada, studio skreće pažnju na Gears 6, kao što pokazuju novi oglasi za posao. Trenutno, The Coalition zapošljava višeg dizajnera igre, posebno za franšizu Gears of War. Iako na listi poslova nije izričito navedeno Gears 6, ipak se kaže da će uspešni kandidat „kovati budućnost franšize“.

Trenutno nema reči o tome kada će Gears 6 biti najavljen, niti kada će biti objavljen. The Coalition je provela poslednjih nekoliko godina izgrađujući svoju bazu umeća sa Unreal Engine 5 i učeći kako da izvuku maksimum iz endžina. Sada se čini da početni rad na Gears 6 počinje, tako da je verovatno još tri do pet godina od objavljivanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More