I Valve sada radi na platformi za “igranje u oblaku”

Jedna od stvari koju nam je 2019. godina sasvim sigurno pokazala, jeste činjenica da će naredna decenija biti decenija borbe za tržište strimovanja igara, ili barem tako misle najveći igrači u industriji, koji već sada gledaju da se što je bolje moguće pozicioniraju na tom tržištu.

Google Stadia je na velika vrata najavila trku, ali već od ranje su tu servisi kao što su Playstation Now, GeForce Now, xCloud i drugi.

Čini se da ovo vrlo dobro razume i Valve, kompanija koja je vlasnik najveće svetske platforme za distribuciju PC igara, Steama, pa se već sada u raznim fajlovima mogu naći opipljive reference na Steam Cloud Gaming.

Za sada, naravno, ima vrlo malo konkretnih detalja, jer Valve nije javno izašao sa ovim, već sve informacije dolaze preko data kopača i njih možete videti ispod.

Ako neka platforma ima mogućnost za ovako nešto, to je realno Steam, koji već ima ogromnu bazu i igrača i developera koji plasiraju svoje igre preko njih, što svakako dosta ubrzava ceo proces, ali je kod ovih stvari svakako najbitnija infrastruktura i tehnologija iza igranja u oblaku, za koju još niko nije ponudio najefikasnije rešenje, u smislu minimalnog do nikakvog lagovanja, a maksimalnog kvaliteta.

Mi ćemo nastaviti da pratimo Twitter i Reddit za neke potencijalne nove informacije o ovome, barem dok se zvanično sam Valve ne oglasi i ne najavi da radi na ovome.

Update: Last Steam client beta update added more references to Cloud Gaming, and the updates point towards support of multiple cloud providers, in addition to Valve's own.

One of the referenced third-parties is @nvidia (GeForce Now) https://t.co/UYe0o7WoT7

— Steam Database (@SteamDB) November 8, 2019

The post I Valve sada radi na platformi za “igranje u oblaku” appeared first on PLAY!.

Original Article