I to se desilo, Soni i Majkrosoft udružuju snage

Dva ljuta saborca, Soni i Majkrosoft, na iznenađenje mnogih, su sada stupila u strateško partnerstvo kako bi radili na nečemu što predstavlja budućnost zabave i video-igara.

To je striming, i to je nateralo ova dva giganta na saradnju, jer će oni zajedno raditi na razvoju striming i cloud tehnologije, koja će dati benefit obema kompanijama u razvoju igara cloud igranje, ali i razvoju veštačke inteligencije i tome kako ona može pomoći u industriji zabave.

Majkrosoft će pomoći Soniju da poboljša svoj onlajn servis tako što će mu omogućiti da koristi Azure centre koji se nalaze širom sveta, dok će Sonijev hardver pomoći kompaniji iz Redmonda da izgradi naprednu AI platformu sa inovacijama u doživaljavanju sadržaja.

O konzolama nema pomena, ali je ovde cilj ove dve kompanije dalja budućnost u kojoj vam hardver neće ni biti potreban, već sve leži u strimingu i cloudu.

Keničiro Jošida, predsenik Sonija, je rekao da se raduje saradnji i da ove dve kompanije nisu uvek bile konkuretni, već i partneri, baš kao i sada.

Sve ovo je trenutno samo u fazi “memoranduma o sporazumevanju”, tako da tek treba da vidimo da li će se nešto od ovoga i ostvariti.

Original Article