I Telegram dobija Story-je

0
83
i-telegram-dobija-story-jeTelegram lansira svoju verziju Stories-a, opcije koja je popularizovala Snapchat, a kopirali su ga skoro svi društveni mediji.

Osnivač i izvršni direktor chat aplikacije Telegram, Pavel Durov, podelio je tu vest na svom Telegram kanalu u ponedeljak.

“Naši korisnici su godinama tražili da uvedemo Stories u Telegram. Više od polovine svih zahteva za funkcionalnostima koje dobijamo odnosi se na Stories”, napisao je. Prema Durovu, kompanija je prvobitno bila protiv dodavanja ove opcije, jer su Stories već “svuda”, ali su promenili mišljenje i odlučili da poslušaju svoje korisnike i lansiraju Stories na “Telegram način”.

Pored toga, korisnici će moći da odaberu kada će njihov Story isteći. Možete postaviti da priča istekne za šest, 12, 24 ili 48 sati. Ili, možete trajno prikazivati Story-je na svom profilu na način sličan onome kako Instagram omogućava prikazivanje istaknutih Story-ja.

Telegramova verzija opcije Stories uključuje detaljne kontrole privatnosti, podršku za dvostruku kameru, podršku za titlove i mogućnost podešavanja vremena trajanja priče ili da je ostavite trajno dostupnom.

Durov je rekao da će priče učiniti Telegram profile informativnijim i šarenijim, dok će kanali imati koristi od veće vidljivosti i većeg broja pretplatnika kada kompanija lansira mogućnost repostovanja poruka sa kanala u Story-je.

Read More