I Snapchat je dobio AI chatbota

0
55
i-snapchat-je-dobio-ai-chatbotaSnapchat je predstavio My AI, svojeg AI chatbota kojeg pokreće najnovija verzija OpenAI-jevog ChatGPT-a, a koji će biti prikvačen na sam vrh chata unutar ove društvene mreže.

“Osim što svaki dan razgovaramo sa našim prijateljima i porodicom, velika je ideja da razgovaramo svaki dan sa veštačkom inteligencijom. To je nešto za šta smo dobro pozicionirani kao servis za slanje i primanje poruka”, rekao je izvršni direktor Snap-a za The Verge, Evan Spiegel.

Naime, My AI u principu je verzija ChatGPT-a prilagođena Snapchat-u i njegovim korisnicima. Najveća razlika je ta što je ipak ograničeniji u odgovaranju, jer su ga zaposleni Snapa obučili da se pridržava njihovih smernica o privatnosti i bezbednosti te da ne daje odgovore koji uključuju psovke, nasilje, seksualno eksplicitan sadržaj i slično.

Budući da Snapchat najviše koriste školarci i studenti, My AI lišen je mogućnosti pisanja eseja. Treba napomenuti kako je korišćenje ovog AI chatbota trenutno moguće samo uz plaćanje pretplate na Snapchat Plus, ali Spiegel kaže da će ga uskoro svi moći koristiti u potpunosti besplatno.

Read More