I Riot Games sproveo talas otpuštanja u svojim studijima

0
41
i-riot-games-sproveo-talas-otpustanja-u-svojim-studijima

Nakon što je Microsoft zatvorio 10.000 radnih mesta iz svoje radne snage, developer hit naslova League of Legends, Riot Games, najavio je sopstveni krug otpuštanja osoblja. Iako obim nije ni približno tako ozbiljan, Riot je potvrdio da se otpušta oko 50 radnika, kao rezultat „strateških promena“ kako bi se posao bolje fokusirao na budućnost.

Otpuštanja je prvi opisao reporter Džejkob Vulf, koji je naveo da su otpuštanja počela 19. januara. U to vreme, veličina i obim otpuštanja su bili nejasni, ali se verovalo da će regrutovanje, ljudski resursi, podrška i esport timovi biti najviše pogođeni.

„Riot istorijski nije imao mnogo smanjenja na snazi u prošlosti, ali je u skladu sa širim trendom u tehnologiji, igrama i zabavi jer ekonomske poteškoće počinju da utiču na mnoge korporacije“, rekao je Vulf.

Riot je sada potvrdio otpuštanja, ali nije naveo koja će konkretna odeljenja doživljavati najveći deo promena.

„Riot Games je sproveo strateške promene unutar nekoliko timova kako bi izoštrio naš fokus u brojnim oblastima. Sa ovim smenama, određene pozicije su eliminisane, što je uticalo na ukupno 46 zaposlenih.” objavljeno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More