I pored turbulenog lansiranja igre Cyberpunk 2077, CD Projekt direktori dobili ogromne bonuse

0
43

Uprkos čitavoj drami koja je propratila lansiranje igre Cyberpunk 2077, sa uklanjanjem igre iz PS Store, gomile negativnih reakcija publike i pretnji tužbama, ljudi na samom čelu kompanije CD Projekt dobijaju ogromne bonuse zahvaljujući ostvarenoj zaradi.

Ako je verovati izveštaju portala Bloomberg, 5 čelnika ove poljske kompanije dobiće bonuse u ukupnoj vrednosti od čak 28 miliona dolara. Dvojica direktora, Marcin Ivinski i Adam Kicinski, dobiće po 6,3 miliona dolara bonusa. Sa druge strane, u izveštaju se navodi da će sami developeri dobiti između 5000 i 20.000 dolara bonusa, u zavisnosti od godina provedenih u kompaniji i pozicije.

Zanimljivo je što ovi masovni bonusi dolaze i pored lansiranja koje se može opisati kao najgore u istoriji video igara. Očekivalo se da će direktori možda odustati od bonusa, ali sada izgleda da to neće uopšte biti slučaj.

Naravno, Cyberpunk 2077 je sa prodatih 13,7 miliona primeraka tokom 2020. godine doneo ogroman profit kompaniji, što je novac koji valja uložiti natrag, ali mislimo da je čelnici ipak uzimaju previše novca za sebe. Treba obratiti više pažnje na same developere koji su radili nezdravo veliki broj prekovremenih sati samo kako bi Cyberpunk 2077 ugledao svetlost dana.

The post I pored turbulenog lansiranja igre Cyberpunk 2077, CD Projekt direktori dobili ogromne bonuse appeared first on PLAY!.

Original Article