I pored malog broja izdatih igara, Capcom zabeležio rekodnu prodaju u prvom kvartalu ove godine

0
130

Fiskalni rezultati kompanije Capcom za prvi kvartal ove godine su objavljeni i potvrđuju nastavak rekordne zarade i pored malog broja objavljenih igara.

Zapravo, između 31. marta i 30. juna, u periodu koji označava prvi kvartal tekuće fiskalne godine, Capcom je doneo samo jedan naslov – Resident Evil 3 Remake – i on čak nije imao uopšte jaku početnu prodaju. Zahvaljujući jakom katalogu sa drugim naslovima, i povećanoj potrošnji izazvanoj korona virusom, ovaj japanski developer beleži rekordnu zaradu za prvi kvartal i porast od čak 32% u odnosu na prošlu godinu.

Capcom je za tri meseca zaradio oko 23,7 miliona jena i najveći doprinos je dala prodaja Monster Hunter World: Iceborne ekspanzije, kao i drugih igara iz Resident Evil serijala, primarno rimejk dvojke i sedmica. Resident Evil 3 Remake je do kraja juna prodat u 2,7 miliona kopija, što je u poređenju sa ranijim RE igrama slabo, pošto je Remake izdanje drugog dela 4,2 miliona prodatih primeraka dostigao za 5 nedelja.

Capcom je možda na putu da ostvari rekordnu prodaju na godišnjem nivou, ali će se slabi katalog igara u 2020. godini možda isprečiti u tome, pošto od ovog izdavača u bliskoj budućnosti dobijamo jedino Resident Evil Village, osim ako uskoro ne predstavi još AAA igara kao što planira.

The post I pored malog broja izdatih igara, Capcom zabeležio rekodnu prodaju u prvom kvartalu ove godine appeared first on PLAY!.

Original Article