I Expect You To Die 2: The Spy and the Liar

0
575

Schell Games „ I Expect You To Die 2: The Spy and the Liar“ je više od svega što su igrači voleli u vezi sa originalnim VR naslovom, ali je urađen nešto bolјe. Virtuelna stvarnost, kada se pravilno koristi, već se pokazala kao odličan medij za rešavanje zagonetki i video igara u stilu bekstva, a I Expect You To Die 2 gradi mehaniku predstavlјenu u njegovom prethodnom unosu kako bi stvorilo zanimlјivo (i veoma smrtonosno) igralište. To se ne menja previše od onog što je bilo ranije, ali mala pobolјšanja koja donosi na sto doprinose tome da celokupno iskustvo čini prijatnijim.

I Expect You To Die 2 nudi šest nivoa, tačno onoliko koliko i prvi naslov, i svaki od njih se pamti na njegov sopstveni način. Od početne misije koja igračima zadaje zaštitu izmišlјenog poznatog glumca John Juniper-a (odlično ga je glasovno izrazio Wil Wheaton) do kasnijih nivoa koji, između mnogih drugih stvari, uklјučuju isklјučivanje laserske mreže u stilu Mission: Impossible, a zatim spuštanje na vitlo za nastavak , svako područje prepuno je interaktivnih objekata, skrivenih poruka koje otkrivaju više o aktuelnom Zoraxis-ovom zapletu, i, naravno, mnogo načina da se slučajno pokrene scena smrti. I Expect You To Die 2 takođe uvodi NPC-ove u neke od njegovih nivoa, prvi u franšizi.

I expect you to die 1I Expect You To Die 2-ove mnoge zamke su ovog puta još izraženije, a neke su neverovatno očigledne na pretećem, zastrašujućem načinu (kao što je ogromna borbena sekira koja visi direktno sa plafona uperena direktno u glavu igrača) i druge budući da su skriveniji, ali postavlјeni sa gotovo sadističkim oduševlјenjem, gotovo osiguravajući da će igrači, recimo, slučajno gurnuti bocu otrovnog gasa na pod, jer su bili uzbuđeni što otvaraju novootkrivena vrata. Izbegavanje ovih zamki (ili ih barem pamtiti za sledeći pokušaj) jedna je od osnovnih petlјi igranja I Expect You To Die 2, ali brzo vreme učitavanja i duhovito pisanje čine mnogo da se neki igrači ne bi osećali previše frustrirani kada moraju da ponavlјaju nivo više od tri puta.

I expect you to die 2Zaplet I Expect You To Die 2 ima mnogo istaknutiju ulogu nego u prethodnoj igri, pri čemu svaka misija vodi u sledeću na uverlјiv i razumlјiv način. Umesto u raskošnoj kancelariji Agencije, igrači će njihovo vreme provoditi između nivoa u prlјavom, ali funkcionalnom nadzornom kombiju. Ovaj kombi služi sličnoj svrsi kao i čvorište I Expect You To Die – omogućava igraču da bira misije, pregleda trofeje i igra se sa predmetima iz fizike – ali uklјučuje mnogo zanimlјiviji radio. Ovaj radio ima više stanica za prelistavanje što pomaže u povećanju opsega i dubine svemira Schell Games „I Expect You To Die“, i svaka pruža prijatnu pozadinsku buku kada se divite predmetima oporavlјenim sa prethodnih nivoa.

I expect you to die 3Dok je unapređenje priče i rešavanje predstavlјene misterije u središtu igara I Expect You To Die, nivoi su takođe izgrađeni oko mogućnosti ponovnog igranja i savršenstva. Speedrunning se ohrabruje u I Expect You To Die 2, o čemu svedoči čitava fioka puna satova u video nadzornim kombijima koje igrači mogu da koriste u tu svrhu. Određeni nivoi sadrže cilјeve koji mogu da se dovrše na neuobičajen način, a otkrivanje skrivenih zaobilaznih rešenja za skraćenje slobodnog vremena u trčanju čini povratak The Spy and the Liar prijatnim čak i nakon što je priča završena i većina (ali ne sva) pitanja dobila su odgovor.

Kao i prva igra, I Expect You To Die 2 je stacionarni VR naslov i igrači ne moraju da imaju celu praznu sobu za kretanje jer će celu igru provesti sedeći u raznim vrstama stolica ili vozila. Biće važno, međutim, pobrinuti se da ima dovolјno prostora za slobodno pomicanje ruku, nogu i glave gore-dolјe, jer ništa ne prekida bolјe uranjanje I Expect You To Die 2 nego slučajno razbijanje šake ili kolјena u blizini radni sto.

Od fantastične uvodne scene koju je izvela Puddles Pity Party do njenih poslednjih uzbudlјivih trenutaka, I Expect You To Die 2: The Spy and the Liar isporučuje upravo ono što su lјubitelјi prve igre očekivali – kampanjska špijunska avantura sa sve smrtonosnijim ulozima, dramatično razrađene zagonetke i mnogo fizičkih predmeta koji se pretvaraju da jedu ili ih jednostavno bacaju po sobi. Za svakoga ko voli James Bond priče ili noir 1950-ih – i pristup VR headset-u – The Spy and the Liar je fantastičan izbor.

I Expect You To Die 2: The Spy and the Liar was last modified: 28 septembra, 2021 by Nemanja Ristic

The post I Expect You To Die 2: The Spy and the Liar appeared first on ITNetwork.

Original Article