Hunt: Showdown

0
493

Survival Horror nije jednostavan žanr za prevođenje u igru za više igrača. Uklјučivanje drugih igrača na mreži često otežava ulazak u sablasnu atmosferu, a ponekad je najstrašniji aspekt ovih igara toksična zajednica koja ih okružuje. Koncept da budete uplašeni sa vašim prijatelјima, borite se za opstanak, ipak je neverovatno jak. Hunt: Showdovn želi da stvori napetost u horor igri, u multiplayer lov na ucene igri punu AI zlih duhova.

Smešten u 1890-e, zli svet Hunt: Showdown-a je u potpunosti nadvladan od čudovišta. Od standardnog zbunjujućeg zombi „grunta“, do misterioznog vodenog đavola – prevazići samo AI nevaljalalce je dovolјno teško pre nego što čak uzmete u obzir i druge igrače. Opstanak ipak nije vaš jedini cilј, jer oba načina rada imaju vrlo specifične cilјeve pre nego što krenete sa vašim životom i vašim plenom.

Bounty Hunt je definitivno najzanimlјiviji i najnapredniji mod u Hunt: Showdown-u. Vi i tim od još dva lovca morate da prikupite tragove da biste na kraju pronašli lokaciju strašnog boss neprijatelјa sa ucenom na njegovu glavu. To radite tako što aktivirate vaš tamni vid i pratite neke misteriozne plave kugle do jedne od mnogih jezivih lokacija u igri. Uz svaki trag, područje na mapi na kome bi mogao da se nalazi boss se smanjuje, a kad dobijete sva tri traga, dobićete tačnu lokaciju na ucenu.

Hunt: ShowdownZnajući gde se nalazi boss je samo pola bitke, jer su ovi momci priredili jednu paklenu borbu. Tri potencijalne ucenr su za Butcher-a, Assassin-a i Spider-a, a svaki od njih će pružiti njegov jedinstveni izazov. Spider je iznad brz i krajnje zastrašujuć, dok je Butcher samo čudovište zdravlјa i štete, a Assassin je prikrivena ucena koju treba uhvatiti. Sa timom od tri kompetentna igrača i nešto dobrih zaliha, ipak mogu da budu pobeđeni – pod uslovom da jedna od ostale tri grupe ne iskoristi vašu ranjivu ekipu. U slučaju da vam to uspe, morate da ponesete vašu ucenu do mesta bekstva da biste pobedili u igri. Ako u bilo kojem trenutku vas i vaše saigrače smaknu u ovom procesu, zauvek ćete izgubiti vašeg lovca i svu njihovu opremu.

Za svako čudovište ili igrača kojeg ubijete ili cilј koji ispunite zaradićete iskustvo i valutu u igri. Kako se unapređujete vi otklјučavate više oružja i predmeta koje možete da kupite za vaše ambiciozne lovce. Oružje u igri se obično vrlo sporo puni i nije u stanju da se drži mnogo u pogledu municije, što znači da je pogađanje u metu klјučno za vaš opstanak. Pored asortimana pištolјa, sačmara i pušaka, je i izbor oružja za blisku borbu koje je koristan način za stvaranje manje buke.

Hunt: ShowdownDizajn zvuka u Hunt: Showdown apsolutno je besprekoran. Pucnji iz pištolјa mogu da se čuju kilometrima unaokolo, pružajući korisne informacije gde treba da se ide ako se osećate agresivno. Napetost koju osećate kada čujete pucnjavu praćenu stopama je osetlјiva, a zalutalo gunđanje moglo bi da otkrije vašu poziciju u trenu. Jednom kada se približite neprijatelјskom igraču, važno je da slučajno ne otkrijete vaš položaj hodajući po razbijenom staklu, u viseće lance ili čak pored kaveza sa psima. Većina naših ubistava dobijena su pažlјivim preslušavanjem pokreta nespretnog neprijatelјa i ubijajući ih tako da možemo da raspodelimo njihov plen u našoj grupi.

Ako nemate lovce koje biste voleli da izgubite u Bounty Hunt modu, Quickplay mod omogućava vam naslumičnog lovca i oružje niskog kvaliteta koje ćete koristiti u intenzivnom načinu solo igre. Umesto da u Quickplay pronađete tragove, pronađite pukotine. Ako nađete tri, dobićete lokaciju Wellspring. Aktiviranje Wellspring-a i čekanje da mu istekne tajmer će vam osvojiti igru, i umrežiće vam lovca kojeg ste igrali kao za upotrebu u Bounty Hunt-u. To je nešto manje taktički tip igre, a bez tima na vašoj strani tako je lako poginuti čak i od najprostijeg neprijatelјa.

Hunt: ShowdownRaznolikost undead neprijatelјa u svetu Hunt: Showdown je prilično impresivna. Postoje pakleni goniči koji putuju u paketima i koji imaju potencijal da vas izaberu u trenu. Vodeni đavoli su preteće kugle pipaka koje vas kažnjavaju za odvažnost da uđete u močvarna područja karte. Neki neprijatelјi vas truju rojevima bubica, drugi spalјuju vas i vaš bar zdravlјa u pepeo. Nema nedostatka načina da izgubite meč i lovca zauvek.

Ove metode nanošenja bola lovcu nisu ograničene na AI, kako razne vatrene, otrovne i bombe rojeva mogu se uneti ili naći na bojnom polju. Bacanje savršene granate i žetva neprijatelјa koji beže tako je zadovolјavajuće, a kada dodate trostruku žicu i zamke za medvede u mešavinu, neprijatelјeska šansa za preživlјavanje još više pada.

Želeli bi samo da složeni sistemi za unapređenje i privilegije u Hunt: Showdown-u su objašnjene u tutorijalu malo bolјe. Otkrivanje da različito oružje zauzima više prostora u vašem inventaru ili kako da nadogradite vaše lovce, potpuno je na vama. Ako pretražite menije i otkrijete da ste odigrali poslednjih 10 igara sa ogromnim nedostatkom, oseća se prilično nepravedno i moglo bi ih ublažiti uz malo više smernica od strane programera. Tu ne pomaže činjenica da se u mečevima ne mešaju nivoi veština.

Hunt: Showdown je igra u kojoj vidimo nas da tonemo više sati. Neprijatelјski svet je savršena lokacija za nekoliko napetih trenutaka za više igrača. Iskreno ne možemo da se setimo poslјednji put kad smo se osećali toliko uplašeno u igri, kad smo se uvukli u ugao dok su neprijatelјski pucnji odskakivali u dalјini. Zadovolјstvo prevazilaženja šansi i bekstvo sa vašim životom je neverovatno. Postoje neki aspekti igre koji su neobjašnjivi, ali kada jednom dođete do kraja, svi njeni sistemi biće tako zabavni. Hunt: Showdown će vas vratiti za više vremena, dok vas istovremeno tera da želite da nikada niste zakoračili u njegov opasan svet.

Dobro:

  • Neverovatno naporno igranje i zastrašujuća čudovišta
  • Besprekorni dizajn zvuka
  • Zanimlјiva i jedinstvena petlјa za igranje
  • Mnogo načina za igranje

Loše:

  • Tutorial ne objašnjava mnogo
  • Povezivanje je teško za početnike

Hunt: Showdown was last modified: 9 avgusta, 2021 by Nemanja Ristic

The post Hunt: Showdown appeared first on ITNetwork.

Original Article