Huaweijev sat mjeri tlak i elektrokardiogram

0
59

Huawei je na ovogodišnjem sajmu IFA 2022 u Berlinu predstavio nove proizvode koji uključuju nove telefone, laptop, tablet i pametni sat.

Najnoviji modeli Huawei serije pametnih telefona – nova 10 i nova 10 Pro mogu se pohvaliti ultraširokokutnom prednjom kamerom od 60 MP koja može snimati 4K videozapise, a nova 10 Pro donosi i dodatnu portretnu kameru od 8 MP za krupne planove. Oba uređaja dolaze sa stražnjim kamerama od 50 MP i naprednom obradom slike, mogućnošću super brzog punjenja te modernim, elegantnim dizajnom. Sve je to upakirano u lagano i tanko kućište, tako da Huawei nova 10 Pro dolazi u dimenzijama od samo 7,88 mm debljine, a nova 10 u još tanjim od 6,88 mm.

Uz korištenje laganih i izdržljivih legura magnezija i Micro-arc postupka oksidacije, Huaweijevo najnovije lagano prijenosno računalo je vrlo prenosivo, izdržljivo i ugodno na dodir. Novi MateBook X Pro ističe se 14,2-inčnim 3,1K FullView zaslonom i može se pohvaliti najnaprednijim touch pad sustavom unutar MateBook obitelji, dok značajka Free Touch podržava osam kontrola gestama uključujući snimke zaslona, svjetlinu, podešavanje glasnoće i mnoge druge.

Opremljen Intel Core procesorom 12. generacije, njegov čipset ima potpuno novu hibridnu arhitekturu koja je 60% učinkovitija od prethodnih modela. Novi rashladni sustav, Huawei Shark Fin Fan, dodatno omogućuje učinkovit rad MateBook X Pro kroz dulje vrijeme.

Flagship tablet sljedeće generacije, MatePad Pro, dolazi na tržište unaprijeđenog dizajna, zaslona i audio-vizualnog iskustva te sa poboljšanim specifikacijama.

Dolazi s 12,6-inčnim Huawei OLED Real Color FullView zaslonom sa stopom osvježavanja od 120 Hz i omjerom zaslona i tijela od 90%. Značajke kao što su App Multiplier i Multi-Window podrška omogućuju istovremenu obradu više zadataka. Dodatno, druga generacija Huawei M – Pencil pametne olovke i pametna magnetska tipkovnica korisnicima pružaju glatko iskustvo pri prebacivanju između uredskih, kreativnih i studijskih radnih scenarija.

Ranije ove godine Huawei je najavio, a u Berlinu i predstavio pametni sat Watch D koji donosi inovativni sustav za mjerenje krvnog tlaka i elektrokardiograma korisnika.

Watch D je osmišljen kao sveobuhvatni zdravstveni asistent s funkcijama cjelodnevnog praćenja SpO2 i otkucaja srca, omogućavajući postavljanje automatskih podsjetnika kod niske razine kisika u krvi, lošeg ritma spavanja ili prevelike izloženosti stresu.

Original Article