Huawei Watch 3 je u pripremi

Ričard Ju, CEO kompanije Huawei, istakao je da kineska kompanija radi na trećoj generaciji svog pametnog sata, ali i da Huawei Watch 3 neće biti dostupan u skorije vreme.

Prema rečima Jua, Watch 2 se još uvek dobro prodaje i nema potrebe za žurbom i objavom njegovog naslednika. Watch 2 je objavljen tokom MWC 2017 sajma i neki su očekivali model iz treće edicije ove godine. Ovo se očigledno nije desilo, a u Barseloni ove godine nismo videli ni nove Huawei telefone.

Huawei P20 se očekuje 27. marta, ali za sada deluje malo verovatno da će biti objavljen uz pametni sat. IFA je naredni veliki događaj, a održava se u septembru i ostaje vidi da li će ovo možda biti događaj na kojem ćemo videti novi Huawei pametni sat.

Jedna od stvari koje treba istaći, jeste da nedostatak novih čipsetova za pametne satove prilično usporava proizvođače. Snapdragon Wear 2100, koji predstavlja Qualcommov najnoviji model, praktično je prerađeni Snapdragon 210 iz 2014. godine. Ovo je možda dobra prilika da Huawei angažuje svoju Kirin diviziju u cilju proizvodnje čipova za pametne satove.

Izvor: GSMArena

Article source: https://www.benchmark.rs/vesti/huawei_watch_3_je_u_pripremi-75176