Huawei postao broj jedan proizvođač pametnih telefona

0
151

Prije nekoliko godina Huawei je iznio svoj ambiciozni plan da će 2019. godine postati prvi proizvođač pametnih telefona u svijetu. Od tada do danas kineska tvrtka se suočila s banom od strane SAD-a, kao i s pandemijom COVID-19, pa je malo tko vjerovao da ima ikakve šanse protiv Samsunga koji je konstantno predvodio u ukupnim isporukama telefona u svijetu.

Međutim, prema najnovijem izvještaju analitičara Canalysa, to mu je upravo pošlo za rukom, na što upućuju podaci o prodaji u drugom kvartalu 2020.

To ne znači da je Huawei ostvario rast, jer je u tom razdoblju zapravo imao pad isporuka od 5 posto, no glavni konkurent Samsung je zabilježio drastičan pad prodaje od čak 30 posto, što je bilo dovoljno da Huawei preuzme prvu poziciju najvećeg proizvođača pametnih telefona u svijetu.

Canalys ujedno iznosi podatak da je u tom razdoblju 72% svih proizvedenih telefona završilo na kineskom tržištu, što znači da je ostatak svijeta kupio 28% pametnih telefona.

Što se brojki tiče, Huawei je u drugom kvartalu isporučio 55,8 milijuna telefona, dok ih je Samsung prodao u količini od 53,7 milijuna.

Original Article