Ova godina može se oceniti kao posebno značajna za Huawei – počela je obeležavanjem decenije poslovanja na srpskom tržištu, premijernim otkrivanjem simbola uspeha u srpskoj prestonici – prosvetljeni Huawei logo na vrhu jedne beogradske višespratnice. Osim toga, Huawei beleži značajne rezultate poslovanja i globalna partnerstva sa vrhunskim brendovima kao što su Leica, Porsche, Google, Microsoft, Intel i nakon svega, ostvarila još jedan u nizu uspeha koji je ujedno i simbol nezaustavljivog rasta i razvoja ovog kineskog giganta – otvaranje prve Huawei prodavnice u regionu.

Generalni direktor kompanije Huawei, gospodin Jack Wei, izjavio je tim povodom: „Ovu jedinstvenu prodavnicu otvorili smo kako bi se približi svim našim kupcima, jer se oni približavaju nama iz dana u dan. To je ono što nas čini ponosnim. Huawei ima jaku želju da zauzme poziciju broj jedan u industriji mobilnih uređaja u svetu, a iza svega toga stoje ulaganja u tehnološka dostignuća, sofisticiran dizajn i saradnja sa najboljim partnerima širom sveta.“

Kompanija Huawei, osim po izvrsnosti u oblasi savremenih tehnologija, poznata je po projektima društvene odgovornosti, a otvaranje prodavnice nije bio i jedini razlog ovog svečanog okupljanja.
Sada već čuvena reklama, pod sloganom BE PRESENT, u kojoj jedan dečak ima želju da njegovi najbliži za praznike ostave svoje mobilne uređaje po strani i budu prisutni, odnosno posvete mu malo pažnje.

Naime, u proteklih mesec dana, zahvaljujući kompaniji Huawei, svi zajedno nastojimo da uživamo u prisustvu naših najbližih, a potrudili smo se da budemo i uz one kojima je pomoć najpotrebnija tako što smo na zvaničnoj Facebook stranici Huawei Mobile, ispod videa poznate reklame ostavljali, i još uvek ostavljamo, komenatare uz #bepresent. Za svaki ostavljeni komentar Huawei donira 50,00 RSD humanitarnoj fondaciji „Budi human“.

Poznato je da je Aleksandar Šapić, legenda srpskog vaterpola i osnivač fondacije „Budi human“, odlučio da sve medalje koje je osvojio u svojoj sportskoj karijeri donira fondaciji kako bi se njihovom prodajom obezbedia sredstva neophodna za lečenje dece. U znak početka saradnje i kao poziv kompanijama da slede njihov primer, kompanije Huawei kupila je medalju sa posebnom simbolikom – bronzanu medalju sa Olimpijskih Igara u Pekingu 2008.

Događaju je prisustvovao veliki broj partnera, saradnika, medija i poznatih, među kojima su bili i glumac Aleksandar Radojičić, glumica Jelena Gavrilović i ambasadorka podbrenda kompanije Huawei, Honor, i poznata reperka Sajsi MC.

Tekst i foto: Promo

Article source: http://www.itvesti.info/2016/12/huawei-otvorio-svoju-prvu-regionalnu.html