HP predstavio nove zaslone, računala i sigurnosna rješenja

Na sajmu CES 2019. HP je između ostaloga predstavio HP Pavilion 27 Quantum Dot, prvi zaslon s tehnologijom kvantnih točaka u staklenoj matrici (QDOG) koja omogućuje prikaz preko milijardu boja u vidljivom spektru. Tu je i zaslon HP Pavilion 27 FHD koji posjeduje ugrađeni audiosustav Bang & Olufsen i kameru koja se uvlači u kućište, dok je HP Pavilion 32 QHD dinamički zaslon s interaktivnom QHD razlučivosti i dobrim prikazom iz gotovo svih kutova.

Osim zaslona HP je predstavio i kompatibilnu dodatnu opremu. Novi ultratanki HP ENVY USB-C razdjelnik omogućuje „pass-through“ punjenje prijenosnog računala putem dva USB-A priključka za punjenje, kao i HDMI 2.0 priključak koji podržava 4K razlučivost. Tvrtka je predstavila i ruksak HP 15.6 Odyssey za nošenje HP-ovih prijenosnih računala sa stilom koji je dostupan u dva geometrijska uzorka.

HP je predstavio i svoju viziju sigurnijeg radnog mjesta budućnosti s trećom generacijom svog popularnog zaslona s integriranom zaštitom od pogleda HP Sure View. Novi Elite proizvodi sa značajkom HP Sure View 3. generacije korisnicima omogućuju nov način rada uz zaštitu osjetljivih podataka dok su u pokretu, za radnim stolom ili u uredu.

Novi proizvodi uključuju HP EliteBook x360 830 G5, konvertibilno računalo za poslovne korisnike, zaslon HP EliteDisplay E243p Sure View s integriranom zaštitom od pogleda koja omogućuje privatnost u otvorenim uredima. HP EliteOne 800 AiO G5 prvo je „sve u jednom“ računalo sa zaslonom s integriranom zaštitom od pogleda, a odlikuje se snažnim performansama odvojene grafičke kartice i kompaktnim elegantnim dizajnom.

OMEN by HP predstavio je i proizvode namijenjene gamingu, među kojima i zaslon velikog formata OMEN X Emperium 65 s tehnologijom NVIDIA G-SYNC HDR, koji je prvi gaming zaslon velikog formata sa soundbar zvučnikom i dolazi s frekvencijom osvježavanja od 140 Hz. Zaslon ima i OMEN X Emperium Soundbar koji je na CES-u osvojio nagradu za inovacije te je prvi gaming zaslon velikog formata sa soundbar zvučnikom. Zaslon od 120 W opremljen je tehnologijama LOFAR (Low Frequency Array) i VRT (Vibration Reduction Technology) te trokanalnim audiosustavom s prijelaznom frekvencijom, što potpuno ukida potrebu za odvojenim subwooferom.

HP uvodi najnoviju tehnologiju i na svoja dva najprodavanija OMEN računala. Novo prijenosno računalo OMEN 15 sada ima grafičke procesore NVIDIA GeForce RTX serije 20 i 802.11ax Wi-Fi.

Najnovija verzija računala OMEN Obelisk nudi mogućnost postavljanja HyperX memorije do 64 GB, grafičkog procesora NVIDIA GeForce RTX 2080Ti, procesora Intel Core i9-9900K 9. generacije, dva SSD diska s tehnologijom RAID 0 i tekuće hlađenje.

Cijene i dostupnost

 • Zaslon Pavilion 27 Quantum Dot bit će dostupan u ožujku po cijeni već od 429 EUR.
 • Zaslon HP Pavilion 27 FHD sada je dostupan po maloprodajnoj cijeni od 329 EUR.
 • Zaslon HP Pavilion 32 QHD bit će dostupan u veljači po maloprodajnoj cijeni od 449 EUR.
 • Računalo HP EliteBook x360 830 G5 bit će dostupno u travnju. Cijene će biti potvrđene kad proizvodi postanu dostupni.
 • Zaslon HP EliteDisplay E243p Sure View bit će dostupan u ožujku. Cijene će biti potvrđene kad proizvodi postanu dostupni.
 • Računalo HP EliteOne 800 AiO G5 bit će dostupno u lipnju. Cijene će biti potvrđene kad proizvodi postanu dostupni.
 • Zaslon OMEN X Emperium 65 s integriranim soundbar zvučnikom bit će dostupan u ožujku po maloprodajnoj cijeni od 4.799 EUR.
 • Nadograđeno prijenosno računalo OMEN 15 bit će dostupno u veljači po cijeni već od 1.699 EUR.
 • Nadograđeno računalo OMEN Obelisk bit će dostupno u ožujku po cijeni već od 799 EUR. Cijena ovisi o konfiguraciji.
 • Ruksak HP 15.6 Odyssey bit će dostupan u svibnju po cijeni već od 59,99 EUR.
 • HP ENVY USB-C razdjelnik bit će dostupan u ožujku po cijeni već od 99,99 EUR.

Informacije o dostupnosti proizvoda mogu se razlikovati ovisno o tržištu, a finalna cijena proizvoda za hrvatsko tržište bit će poznata krajem siječnja.

Original Article