Američki Hewlett Packard objavio je upozorenje svim vlasnicima laptopova njihove proizvodnje, proizvedenima od marta 2013. do oktobra 2016. godine, da su im uređaji u opasnosti od pregrejavanja baterije, te da ih hitno treba pregledati. Poziv korisnicima odnosi se na modele iz serija HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario i HP Pavilion, i tiče se oko 101.000 uređaja prodatih u celome svetu.

Imate li neki od HP laptopova neke od ovih serija, bilo bi dobro da proverite njegovu nalepnicu s bar kodom. Ukoliko taj kod počinje s nekom od sledećih kombinacija znakova: 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL ili 6EBVA, iz HP-a kažu da je najbolje uređaj odmah isključiti i obratiti se HP-u ili ovlašćenom servisu.

Baterije koje bi se mogle pregrejati, pa čak i uzrokovati opekotine ili požar, biće svima besplatno zamenjene nakon što se u servisu utvrdi da su potencijalno opasne. HP je na svoje stranice postavio i jednsotavnu aplikaciju kojom korisnici mogu proveriti spada li njihov uređaj u one s opasnim baterijama.

Ovaj program zamene započet je još u junu prošle godine, ali je sada proširen na dodatne modele za koje se utvrdilo da im baterije imaju velik rizik od pregrejavanja i samozapaljenja.

Article source: http://www.itvesti.info/2017/01/hp-menja-problematicne-baterije-na-100.html