Hondin prvi vozački traktor sa elektro pogonom na baterije

0
105
hondin-prvi-vozacki-traktor-sa-elektro-pogonom-na-baterije

Rastući troškovi radne snage, kao i nedostatak iste, uticali su na mnoge industrije – uključujući i pejzažnu. Srećom, postoji tehnologija koja pomaže da se to ublaži. Jedna takva tehnologija, posebno namenjena pejzažnoj industriji, je Honda autonomni traktor za rad (AWM), koji kombinuje rezultate sečenja i udobnost za operatera sa visokom preciznošću lokacije i detekcijom prepreka.

Ova vrhunska oprema za održavanje travnjaka u potpunosti je sposobna da detektuje varijacije terena. AWM može raditi u manuelnom ili autonomnom režimu, učeći i replicirajući putanje košenja. Zahvaljujući GNSS pozicioniranju, on može tačno kreirati mapu puta za košenje koju je naučio od operatera, a zatim koristiti tu mapu i GNSS za precizno manevrisanje travnjakom.

Prototype Honda Autonomous Work Mower

Honda ima za cilj da unapredi efikasnost održavanja travnjaka i pejzažnih kompanija nudeći ekološko, nulto-emisiono rešenje. Honda planira da pokrene pilot program 2024. godine, tražeći kompanije koje će proceniti njegovu primenljivost u različitim radnim okruženjima. AWM se uklapa u Honda-inu posvećenost postizanju neutralnosti ugljenika do 2050. godine i pruža inovativno rešenje za pejzažnu industriju.

Kao što već verovatno možete da zaključite, ovo nije namenjeno za dvorište. Honda električni autonomni traktor za rad dizajniran je sa pejzažnom industrijom na umu. Ali ako imate imanje veličine Neverlanda, onda smo sigurni da će vaš baštovan biti više nego srećan da ima jedan da mu pomogne.

Prototype Honda Autonomous Work Mower

Read More