Hogwarts Legacy zaradio 850 miliona dolara sa 12 miliona prodatih kopija za samo 2 nedelje

0
47
hogwarts-legacy-zaradio-850-miliona-dolara-sa-12-miliona-prodatih-kopija-za-samo-2-nedelje

Hogwarts Legacy je prodat u preko 12 miliona primeraka i zaradio je 850 miliona dolara u prodaji širom sveta u prve dve nedelje, prema izdavaču Warner Bros. Games.

Akcioni RPG otvorenog sveta objavljen je za PS5, Xbox Series X/S i PC 10. februara i „premašio je rekorde prodaje na tri platforme“ da bi postao najveće lansiranje kompanije ikada, navodi se.

Warner je takođe otkrio da je igra oborila rekorde kompanije po angažovanju igrača sa 280 miliona odigranih sati do danas.

„Tako smo oduševljeni i ponosni što vidimo reakciju igrača na Hogwarts Legacy od strane gejmera, fanova koji su novi u igrama i recenzenata širom sveta“, rekao je predsednik Warner Bros. Games.

„Naš razvojni tim u studiju Avalanche je isporučio neverovatno, visokokvalitetno iskustvo Wizarding World-a koje zaista ispunjava fantaziju obožavatelja o životu u Hogwartsu, a naši izdavački timovi su sproveli globalno uticajnu kampanju lansiranja.“

Hogwarts Legacy će dobiti još jedno pojačanje po pitanju prodaje, možda značajnije čak, kada će biti objavljen za PS4 i Xbox One 4. aprila, a za Nintendo Switch 25. jula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More