Hogwarts Legacy nadmašio Elden Ring u prvoj nedelji prodaje

0
49
hogwarts-legacy-nadmasio-elden-ring-u-prvoj-nedelji-prodaje

Čini se da se fantastični uspon Hogwarts Legacy ne usporava nedelju dana nakon što je igra zvanično objavljena.

Hogwarts Legacy se u digitalnom formatu prodaje duplo više nego Elden Ring u prvoj nedelji širom Evrope.

Prema Cristopheru Dringu, koji je kredibilan i poštovan član industrije igara, digitalna prodaja Hogwarts Legacy premašuje digitalnu prodaju Elden Ringa u prvoj nedelji za neverovatnih 56%. Ovo čini Hogwarts Legacy najvećom igrom koja je lansirana u Evropi van FIFA i Call of Duty od kada je Red Dead Redemption 2 objavljen 2018. godine.

Neki bi mogli tvrditi da je nepravedno porediti uspeh ova dva naslova, s obzirom na katalog filmova koji prethodi Hogwarts Legacy. Elden Ring je možda nova franšiza, ali to je igra koju je napravio FromSoftware uz pomoć Georgea R.R. Martina. Kao rezultat toga, Elden Ring je uživao u masovnom lansiranju prošlog februara i postao je jedna od najprodavanijih igara u poslednjih nekoliko godina, i osvojila je igru godine nad God of War: Ragnarok na dodeli nagrada Game Awards 2022 postajući naslov sa najviše GOTY nagrada svih vremena.

Harry Potter naslov otvorenog sveta je takođe zabeležio impresivnu fizičku prodaju u Velikoj Britaniji, nadmašivši Elden Ring za 80%. Ovo nikoga ne bi trebalo da iznenadi, obzirom da je prodato skoro pola miliona deluks izdanja igre, samo da bi ljudi mogli da joj pristupe ranije. Igra se takođe pokazala kao veliki hit na Valveovoj Steam platformi, uspevši da dostigne vrhunac od preko 879.000 istovremenih korisnika ubrzo nakon objavljivanja. Ovo je drugi najveći broj ikada za singlplejer igru na Steam platformi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Read More